Goldman Sachs: Τα hedge fund «σορτάρουν» με μανία τις μετοχές των τροφίμων και ποτών

Goldman Sachs: Τα hedge fund «σορτάρουν» με μανία τις μετοχές των τροφίμων και ποτών
A Palestinian offers rice at a distribution center run by the United Nations Relief and Works Agency (UNRWA), in Gaza City, on March 16, 2022.- Russia's invasion of Ukraine could mean less bread on the table many cuntries in the Arab world where millions already struggle to survive. The region is heavily dependent on wheat supplies from the two countries which are now at war, and any shortages of the staple food have potential to bring unrest. (Photo by Majdi Fathi/NurPhoto) (Photo by MAJDI FATHI / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Mαζικές πωλήσεις μετοχών εταιρειών τροφίμων, ποτών και καπνού με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 11 εβδομάδων.

Τα παγκόσμια αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου (hedge fund) προχώρησαν σε την περασμένη εβδομάδα σε μαζικές πωλήσεις μετοχών εταιρειών τροφίμων, ποτών και καπνού με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 11 εβδομάδων, σύμφωνα με σημείωμα της Goldman Sachs.

Οι μετοχές αυτές, που θεωρούνται ως υποκατάστατο των ομολόγων, δεν μπορούσαν να αντισταθμίσουν την πρόσφατη άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ.

Τα short bets των hedge funds στα βασικά καταναλωτικά αγαθά την εβδομάδα έως την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου έφθασαν το υψηλότερο ποσό που έχει παρατηρηθεί εδώ και τρεις μήνες και συγκαταλέγονται μεταξύ των υψηλότερων επιπέδων που έχουν σημειωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, ανέφερε ο τραπεζικός οίκος σε ανάλυση του, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως το short selling «ποντάρει» στην πτώση των μετοχών.

Τα «χαρτιά» των αμερικανικών βασικών καταναλωτικών αγαθών έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 10% μέχρι στιγμής φέτος, καθώς οι μετοχές αυτές, οι οποίες συνήθως παρέχουν σταθερά και υψηλότερα μερίσματα από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, δεν ήταν συμβατές με την πρόσφατη άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.

Οι αποδόσεις των 2ετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 15 μονάδες βάσης από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου. Συνέχισαν την άνοδό τους τη Δευτέρα, ανεβαίνοντας κατά περίπου 1,5 μονάδα βάσης.

Ο τομέας των βασικών καταναλωτικών αγαθών, που πωλεί προϊόντα όπως είδη οικιακής χρήσης, αλκοόλ και προϊόντα καπνού, για την εβδομάδα που έληξε στις 13 Οκτωβρίου αποτέλεσε την ομάδα με τις χαμηλότερες επιδόσεις στον S&P 500 και ήταν επίσης ο τομέας με τις περισσότερες καθαρές πωλήσεις στις ΗΠΑ στο βιβλίο συναλλαγών της Goldman Sachs στο prime brokerage, ανέφερε η τράπεζα.

Οι βραχυπρόθεσμες πωλήσεις ξεπέρασαν τις μακροπρόθεσμες αγορές περίπου 4 προς 1, δήλωσε η Goldman Sachs.

Οι πωλήσεις πήραν τη μορφή short στοιχημάτων σε εταιρείες που πωλούν τρόφιμα, ποτά και προϊόντα καπνού και την έξοδο από long θέσεις σε προϊόντα οικιακής χρήσης και τρόφιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com