«Αναβάθμιση» ενός εκατ. δολαρίων από τον Mr. Google

«Αναβάθμιση» ενός εκατ. δολαρίων από τον Mr. Google
Photo:

O Έρικ Σμιντ θα προσφέρει 1 εκατ. δολάρια στις εταιρείες ανά τον κόσμο για να αναβαθμίσουν την τεχνολογία τους.

Να προσφέρει το ποσό του ενός εκατ. δολαρίων σε εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο, με σκοπό να τις βοηθήσει να αναβαθμίσουν την τεχνολογία τους, σχεδιάζει ο επικεφαλής της Google Έρικ Σμιντ. «Η αποστολή της Google είναι να ενώσει τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας στο CBS, ενώ συμπλήρωσε ότι το ζητούμενο είναι το δωρεάν, «ανοιχτό» ίντερνετ για όλους.

Λίγες μέρες πριν, η Google ανέφερε ότι επρόκειτο να εγκαταστήσει το Google Fiber, το ταχύτατο δίκτυο της εταιρείας. Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την επέκταση της υπηρεσίας της σε 34 επιπλέον δήμους, σε εννέα μητροπολιτικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πιο συγκεκριμένα, στους σχεδιασμούς της Google περιλαμβάνεται η επέκταση του δικτύου Fiber σε εννέα μητροπολιτικές περιοχές, στις οποίες περιλαμβάνονται η Atlanta, η Charlotte, το Nashville, το Phoenix, το Portland, το Raleigh-Durham, το San Antonio, το Salt Lake City και το San Jose.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, έχουν προσκληθεί οι δημοτικές αρχές των πόλεων να συνεργαστούν με την Google. Μετά από αυτό το αρχικό στάδιο ανταλλαγής απόψεων και σχεδίων, η Google θα προχωρήσει, περί τα τέλη του έτους, στην τελική ανακοίνωση των πόλεων στις οποίες θα επεκταθεί το δίκτυο Fiber.

Μέχρι σήμερα το δίκτυο Fiber προσφέρει γρήγορες συνδέσεις στο Διαδίκτυο και υπηρεσίες καλωδιακής τηλεόρασης μόνο σε δύο πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών: στο Kansas City και στο Provo. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες εγκατάστασης του δικτύου και στο Austin του Texas.

Διαβάστε ακόμη: Έρικ Σμιντ: «Κάντε την Αθήνα Μέκκα της τεχνολογίας»