Google: Καταβάλλει αποζημίωση 700 εκατ. δολαρίων για το PlayStore

Google: Καταβάλλει αποζημίωση 700 εκατ. δολαρίων για το PlayStore
Google logo displayed on a phone screen and keyboard are seen in this multiple exposure illustration photo taken in Poland on June 14, 2020. European Commission officials said that Facebook, Twitter and Google should provide monthly fake news reports to prevent fake news about coronavirus pandemic. (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) Photo: AFP
Αποζημιώσεις 700 εκατ. δολαρίων θα πληρώσει η Google για το PlayStore  

Να πληρώσει 700 εκατ. δολάρια και να επιτρέψει μεγαλύτερο ανταγωνισμό στο PlayStore της συμφώνησε ο τεχνολογικός κολοσσός Google, στο πλαίσιο διακανονισμού που επετεύχθη με τις πολιτείες και τους καταναλωτές των ΗΠΑ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, μετά από αγωγή εναντίον της.

Αν και η Google έκλεισε τη συμφωνία με τους γενικούς εισαγγελείς της πολιτείας τον Σεπτέμβριο, οι όροι του διακανονισμού αποκαλύφθηκαν μέχρι αργά τη Δευτέρα στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο. 

Η αποκάλυψη ήρθε μια εβδομάδα αφότου ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο επέπληξε την Google για την ανάπτυξη αντιανταγωνιστικών τακτικών στο PlayStore για εφαρμογές Android.

Ο διακανονισμός με τις πολιτείες περιλαμβάνει αποζημίωση 630 εκατ. δολ. που διοχετεύθηκαν σε ένα σύστημα επεξεργασίας πληρωμών για το οποίο οι γενικοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ανέβασε τις τιμές για ψηφιακές συναλλαγές εντός εφαρμογών που λήφθηκαν από το Play Store. Αυτό το κατάστημα εξυπηρετεί το λογισμικό Android που τροφοδοτεί τα περισσότερα smartphone του κόσμου.

Όπως η Apple στο κατάστημα εφαρμογών iPhone της, η Google συλλέγει προμήθειες που κυμαίνονται από 15% έως 30% για αγορές εντός εφαρμογής. Αυτές οι προμήθειες απέφεραν κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για την Google, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη δοκιμή που επικεντρώθηκε στο PlayStore της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: