Η Google ρίχνει χρήμα στη βιομηχανία των drones

Η Google ρίχνει χρήμα στη βιομηχανία των drones

Ο τεχνολογικός «κολοσσός» εξαγόρασε την κατασκευάστρια ηλιακών μη επανδρωμένων σκαφών Titan Aerospace.

Η Google συνεχίζει τις δυναμικές εξαγορές, αφήνοντας για λίγο τις εταιρείες του χώρου της. Νέος της στόχος η Titan Aerospace, μια startup η οποία ιδρύθηκε το 2012 και κατασκευάζει μεγάλου υψομέτρου ηλιακά drones.

Η αγορά αυτή αποτελεί μέρος ενός σχεδίου της Google να φέρει τις διαδικτυακές της υπηρεσίες σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη, κι ιδιαίτερα στις λεγόμενες «αναδυόμενες αγορές».

«Titan Aerospace και Google μοιράζονται την ίδια αισιοδοξία για το πόσο η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τον κόσμο», ανακοίνωσε η Google. «Είναι ακόμη νωρίς, όμως οι δορυφόροι στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια να φέρουμε το ίντερνετ σε εκατομμύρια ανθρώπους βοηθώντας τους να λύσουν σημαντικά προβλήματα», συμπλήρωσε.

Η Titan θα συνεχίζει να λειτουργεί ξεχωριστά απ’ την Google, όμως οι δύο εταιρείες θα συνεργάζονται σε θέματα που αφορούν τα Google Maps και Project Loon, μια προσπάθεια παροχής ιντερνετικών υπηρεσιών μέσω μπαλονιών μεγάλου υψομέτρου.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές.

Τα drones της Titan έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στον αέρα για πέντε χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό καυσίμων, ενώ η εταιρεία παρέχει μια γκάμα εφαρμογών τα οποία περιλαμβάνουν αποστολή δεδομένων, παρακολούθηση καλλιεργειών και ενίσχυση αποστολών διάσωσης.

Διαβάστε ακόμη:

Guardian: Ο Έλληνας που φέρνει τα «ανθρωπιστικά» drones

Το Facebook θέλει να φέρει ίντερνετ σε όλους μέσω drones

Η Google ζήλεψε τα drones της Amazon