Εξάμηνη παράταση, ελάφρυνση του χρέους και 18 δισ. προτείνουν οι δανειστές

Εξάμηνη παράταση, ελάφρυνση του χρέους και 18 δισ. προτείνουν οι δανειστές

Παράταση έξι μηνών για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και χορήγηση 18 δισεκατομμυρίων ευρώ προτείνουν οι δανειστές, σύμφωνα με τον Guardian. 

«Οι διαπραγματευτές των δανειστών της Ελλάδας προτείνουν να υπάρξει δέσμευση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όμως οι αξιωματούχοι τονίζουν πως αυτά εξαρτώνται από μια θετική απάντηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μελλοντικά θα υπάρξει υπόσχεση για μιας κάποιας μορφής αναδιάρθρωση του χρέους, όμως θα συνοδεύεται από όρους και δεν θα αποτελεί μέρος του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης», αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, το οποίο παράλληλα επισημαίνει:

«Οι πιστωτές της Ελλάδας στοχεύουν στη σύναψη συμφωνίας για να σταματήσουν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, παρατείνοντας κατά έξι μήνες το πρόγραμμα διάσωσης και χορηγώντας πόρους έως και 18 δισεκατομμύρια ευρώ».

Πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις δήλωσε στην εφημερίδα Guardian πως η Αθήνα «είναι έτοιμη να συναινέσει μόνο σε μείωση των υψηλότερων συντάξεων, που δεν θα επηρέαζε περισσότερους από 80.000 ανθρώπους. Στις υποχωρήσεις περιλαμβάνονται και νέοι φόροι, η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και η επιβολή έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις».