Guardian: Ο Μπαλτάκος οδηγεί σε νέες απώλειες την κυβέρνηση

Guardian: Ο Μπαλτάκος οδηγεί σε νέες απώλειες την κυβέρνηση

Η νέα πολιτική κρίση που καλείται να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός, θα του στοιχίσει στις ευρωεκλογές σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στο νέο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με την υπόθεση του Τάκη Μπαλτάκου αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα Guardian, με ανταπόκριση της από την Αθήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο  «Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται εκκλήσεις για παραίτηση μετά τη γκάφα του βοηθού του με τη Χρυσή Αυγή».

«Φωνές από όλο το πολιτικό φάσμα καλούν τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί» γράφει ο Guardian που στέκεται κυρίως στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα: «Η κυβέρνηση Σαμαρά αποδεικνύει ότι είναι επικίνδυνη. Δεν μπορεί να ορίζει άλλο την τύχη της χώρας».

Το άρθρο χαρακτηρίζει τον Τάκη Μπαλτάκο ως «τον πιο στενό σύμβουλο του πρωθυπουργού».

«Με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές να απέχουν μόλις λίγες εβδομάδες -κι ενώ η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης Σαμαρά περιορίζεται πια σε ένα μόνο βουλευτή μετά την ψήφιση νέων αντιλαϊκών δημοσιονομικών μέτρων-, πολλοί προβλέπουν ότι ο εύθραυστος δικομματικός συνασπισμός θα χάσει και άλλες ψήφους» σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα, μετά την εξιστόρηση της υπόθεσης Μπαλτάκου.

Επίσης, αναφέρει την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ στην οποία δηλώνει ότι «οι πάσης φύσεως δεσμοί με νεοναζιστικά, ρατσιστικά και ακροδεξιά στοιχεία θα πρέπει να έρθουν στο φως και να τιμωρηθούν».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Παλέρμο της Ιταλίας δήλωσε ότι η άκρα δεξιά στην Ευρώπη δεν είναι εχθρός του συστήματος, αλλά είναι οργανικό μέρος του κατεστημένου και συνεργάζεται στενά με το κατεστημένο, «όπως αποκαλύφθηκε χθες στην Ελλάδα, που βγήκαν στο φως οι στενές μυστικές σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Η ακροδεξιά είναι το μακρύ χέρι του νεοφιλελευθερισμού, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είπε «δεν αντιπαρατίθενται με το σύστημα που γεννά την αδικία, αλλά αντιπαρατίθενται με τους μετανάστες. Για αυτό αντισυστημική ψήφος δεν είναι εκείνη που ενισχύει τις εφεδρείες του συστήματος, αλλά εκείνη που τις αποδυναμώνει».

Γι αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας, αντισυστημική δεν είναι η ψήφος στην οπισθοδρόμηση των εθνικισμών και των αντιπαραθέσεων, είναι η ψήφος στην ελπίδα για τη δημοκρατική και προοδευτική αλλαγή στην Ευρώπη. Γι’ αυτό η ψήφος στην «’Αλλη Ευρώπη», η ψήφος στην Ευρωπαϊκή Αριστερά είναι αποτελεσματική ψήφος εξουσίας».

Διαβάστε ακόμη: 

Βόμβα Κουβέλη: Ο Μπαλτάκος μας απειλούσε, «στηρίξτε ή θα συνεργαστούμε με τη Χ.Α»

Την Δευτέρα στην εισαγγελέα ο Μπαλτάκος

«Επαφές με ακροδεξιούς – Ο Σαμαράς σε δύσκολη θέση»