GuestFlip: Επένδυση 200.000 ευρώ από την Metavallon VC

GuestFlip: Επένδυση 200.000 ευρώ από την Metavallon VC
Η Metavallon VC συνεχίζει τις Pre-Seed επενδύσεις, αξιολογώντας εταιρείες που υποβάλλουν τις προτάσεις τους ανά τακτά διαστήματα βάσει cut-off προθεσμιών, με επόμενη καταληκτική ημερομηνία στις 7 Απριλίου του 2019.

Η Metavallon VC προχώρησε σε pre-seed επένδυση 200.000 ευρώ στην εταιρεία GuestFlip, την πλατφόρμα διαχείρισης online reputation για τον ξενοδοχειακό κλάδο, με έδρα την Αθήνα. Η εταιρεία επιλέχθηκε προς επένδυση μέσω του 2ου Pre-Seed επενδυτικού κύκλου και αποτελεί την 5η Pre-Seed επένδυση του fund. O 3oς Pre-Seed επενδυτικός κύκλος είναι ήδη ανοιχτός και το fund δέχεται τις επιχειρηματικές προτάσεις των startup εταιρειών τεχνολογίας με καταληκτική ημερομηνία την 7η Απριλίου.

Η GuestFlip προσφέρει ένα σημαντικό εργαλείο διαχείρισης φήμης (reputation management) που βοηθά τα ξενοδοχεία και τους ιδιοκτήτες ακινήτων να διαχειρίζονται και να ενισχύουν τις online κριτικές με στόχο την αύξηση της ικανοποίησης των πελατών τους, της πληρότητας των καταλυμάτων και των απευθείας κρατήσεων. Στην συγκεκριμένη πλατφόρμα οι ξενοδόχοι μπορούν να παρακολουθούν συγκεντρωτικά μέσω μιας οθόνης τις κριτικές από 30+ διαφορετικά κανάλια, να διαχειρίζονται την επίδοση τους βάσει 200+ κατηγοριών (συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά της ποιότητας του δωματίου και του πρωινού), να απαντούν στις κριτικές των πελατών τους, να παρακολουθούν τις αντίστοιχες επιδόσεις των ανταγωνιστών τους και να λαμβάνουν καθοδήγηση μέσω στοιχείων ανάλυσης (prescriptive analytics) σχετικά με την online παρουσία τους και την ικανοποίηση των πελατών τους. Τους επόμενους μήνες έχει προγραμματιστεί η προσθήκη νέων εξαιρετικών λειτουργιών, τοποθετώντας την GuestFlip διεθνώς ανάμεσα στις κορυφαίες reputation management υπηρεσίες.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2018 από τον Στράτο Μπότη και τον Άρη Παττακό, θέλοντας να προσφέρει την πιο καινοτόμα, μοντέρνα και φιλική προς το χρήστη online reputation management πλατφόρμα που βοηθά τους ξενοδόχους να έχουν πρόσβαση στα σχόλια των πελατών τους μέσω καθοδηγητικών αναλυτικών στοιχείων και ρυθμιστικών  λειτουργιών ούτως ώστε να αναπτύσσονται μέσω των online καναλιών. Πράγματι, οι online κριτικές των επισκεπτών κυριαρχούν στις αποφάσεις επιλογής καταλυμάτων: πάνω από το 60% των ταξιδιωτών πραγματοποιούν τις κρατήσεις τους online και το 2ο πιο σημαντικό κριτήριο για τις αποφάσεις αυτές είναι οι κριτικές επισκεπτών. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των κριτικών που τα ξενοδοχεία παρακολουθούν, αναλύουν και απαντούν έχει αυξηθεί δραματικά, με ενδεικτική την άνοδο κατά 113% των κριτικών μέσω Google από το 2016 στο 2017 και μόνο στην Αμερική. Στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό χώρο του ξενοδοχειακού κλάδου, το online reputation επηρεάζει άμεσα και καθοριστικά τους ρυθμούς της μίσθωσης και του τζίρου.

Τα επόμενα βήματα της GuestFlip περιλαμβάνουν το λανσάρισμα ενός reputation widget που θα βοηθήσει τα ξενοδοχεία να προωθήσουν τις καλύτερες κριτικές στους δυνητικούς τους πελάτες απευθείας από τον ιστότοπό τους, καθώς και ενός δυναμικού social-proof marketing widget το οποίο στοχεύει στο να αυξήσει τις άμεσες κρατήσεις για τους πελάτες της GuestFlip. H εταιρεία δουλεύει στο να χτίσει συνεργασίες με κορυφαίους παρόχους ξενοδοχειακών λειτουργικών συστημάτων (hospitality software providers), όπως channel managers, μηχανές κράτησης και αναζήτησης και PMS marketplaces.  Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για να αναπτύξει η εταιρεία νέες προϊοντικές λειτουργίες, να ενδυναμώσει τις πωλήσεις και την υποστήριξη προς τους πελάτες της, καθώς και να επεκτείνει διεθνώς τις υπηρεσίες της.

«H GuestFlip δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει κυρίως μεσαίου μεγέθους ξενοδοχεία που διαθέτουν ή στοχεύουν σε ισχυρή ψηφιακή στρατηγική ανάπτυξης. Γνωρίζουμε ότι οι online κριτικές επηρεάζουν άμεσα τα κέρδη των ξενοδοχείων. Για τους ξενοδόχους είναι δύσκολο και συχνά αδύνατο να παρακολουθήσουν όλες τις κριτικές, γι’ αυτό και χρειάζονται ένα εύκολο προς χρήση εργαλείο ελέγχου και καθοδήγησης βάσει στοιχείων, αντί για απλά στατιστικά, προκειμένου να εντάξουν τη διαχείριση φήμης στις καθημερινές τους δραστηριότητες.  Είμαστε ιδιαίτερα  χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τη Metavallon VC, η επένδυση της οποίας μας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε τόσο σημαντικά επόμενα επιχειρηματικά βήματα όσο και την ευρύτερη στρατηγική μας ενίσχυσης και επανασύνδεσης των ξενοδόχων με τους πλέον πανταχού παρόντες επισκέπτες τους», εξηγεί ο CEO της GuestFlip, Στράτος Μπότης.

«Η GuestFlip αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της pre-seed επενδυτικής μας στρατηγικής, μέσω της οποίας υποστηρίζουμε εταιρείες πρώιμων σταδίων με ισχυρές τεχνολογικές λύσεις προς στην αγορά, με ταλαντούχα και αφοσιωμένη ομάδα και με όραμα για ταχεία ανάπτυξή τους στην παγκόσμια αγορά. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι να ενδυναμώσουν και να υποστηρίξουν την θετική online παρουσία των ξενοδοχείων η οποία αποτελεί ζωτικής σημασίας για την επιχειρηματική τους επιβίωση και ανάπτυξη μέσω του απλού και φιλικού προς τον χρήστη εργαλείο της GuestFlip. H εταιρεία ανταποκρίνεται δυναμικά σε όλα τα επίπεδα, με ένα τολμηρό προϊοντικό και εμπορικό πλάνο ανάπτυξης για την prescriptive analytics υπηρεσία της – καθώς και με εξίσου τολμηρούς ιδρυτές. Ανυπομονούμε για τα όσα έπονται!», αναφέρει η Αλεξάνδρα Χολή, Partner της Metavallon VC.

Η Metavallon VC συνεχίζει τις Pre-Seed επενδύσεις όπως αυτή στην GuestFlip, αξιολογώντας εταιρείες που υποβάλλουν τις προτάσεις τους ανά τακτά διαστήματα βάσει cut-off προθεσμιών, με επόμενη καταληκτική ημερομηνία στις 7 Απριλίου του 2019. Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν την επενδυτική τους πρόταση εδώ. Η Metavallon VC δραστηριοποιείται εξίσου και σε Seed επενδύσεις, με συνεχή αξιολόγηση σχετικών επενδυτικών προτάσεων καθόλη την διάρκεια του έτους.