Ο CEO της Amazon εισβάλλει στα μίντια

Ο CEO της Amazon εισβάλλει στα μίντια
Photo:

Είδηση – «βόμβα» για εξαγορά της Washington Post έναντι 250 εκατ. δολαρίων από εταιρεία του Jeff Bezos.

Κίνηση ματ στο χώρο των διεθνών ΜΜΕ πραγματοποιεί o CEO του ομίλου της  Amazon, καθώς η ιστορική εφημερίδα Washington Post περνάει στην ιδιοκτησία του για 250 εκατομμύρια δολάρια .

Ο  Jeff Bezos, ο οποίος χρειαζόταν μια εντυπωσιακή απάντηση στην κριτική για τα μέτρια αποτελέσματα της Amazon, βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία εξαγοράς του σήματος και των υπολοιπών δικαιωμάτων της εφημερίδας.

H Washington Post κυκλοφορεί εδώ και 80 χρόνια από την οικογένεια Graham. «Ο αγοραστής είναι μια εταιρεία που ανήκει στον κ. Bezos ως άτομο, και όχι η Amazon Inc», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου.«Αναρωτηθήκαμε μετά από τόσα χρόνια κυκλοφορίας της εφημερίδας, αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόσωπο που θα της έδινε περισσότερα» δήλωσε ο CEO της εφημερίδας Donald Graham και πρόσθεσε: «Η δοκιμασμένη τεχνολογία του Jeff Bezos, το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και η προσωπική του αξιοπρέπεια, τον καθιστούν κατάλληλο για νέο ιδιοκτήτη »

Ζει ή πέθανε η έντυπη δημοσιογραφία;

Η εφημερίδα, που έγινε παγκόσμια γνωστή από την κάλυψη του σκανδάλου Watergate , είχε απώλειες εσόδων τα τελευταία χρόνια καθώς η ανάπτυξη των ΜΜΕ στο διαδίκτυο έπληξε τα έσοδα από διαφημίσεις, ενώ δεν κατάφερε να προσαρμόσει το μοντέλο της έντυπης έκδοσης στο διαδίκτυο.

Ο Jeff Bezos δήλωσε πως δεν θα διευθύνει την εφημερίδα σε καθημερινή βάση, ενώ δεν πρόκειται να αλλάξει τις αξίες της. Ωστόσο πρόσθεσε πως θα υπάρξουν αλλαγές τα επόμενα χρόνια, καθώς το διαδίκτυο αλλάζει το χώρο της ενημέρωσης , δημιουργεί νέες πηγές εσόδων και διαμορφώνει πλέον τον ανταγωνισμό.

Η πώληση θα ολοκληρωθεί τις επόμενες 60 ημέρες.