H Apple κινείται δικαστικά κατά της ΕΕ για το App Store

H Apple κινείται δικαστικά κατά της ΕΕ για το App Store
02 December 2021, Baden-Wuerttemberg, Villingen-Schwenningen: An Apple logo is seen on a MacBook Air. Photo: Silas Stein/dpa (Photo by Silas Stein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θα αμφισβητήσει την απόφαση της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ να εντάξει το σύνολο του App Store στο DMA.

Η Apple αναμένεται να κινηθεί δικαστικά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον νόμο που έχει θέσει εδώ και λίγους μήνες η ΕΕ σε ισχύ για τις ψηφιακές υπηρεσίες της Ένωσης ( Digital Markets Act).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θα αμφισβητήσει την απόφαση της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ να εντάξει το σύνολο του App Store στο DMA.

Η εταιρεία υποστηρίξει επίσης ότι η υπηρεσία iMessage της δεν θα πρέπει να υπόκειται σε στενότερο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η έφεση της Apple είναι ακόμη σε προσχέδιο και θα μπορούσε να αλλάξει πριν από την προθεσμία της 16ης Νοεμβρίου για την υποβολή προσφυγών στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ, δήλωσαν οι άνθρωποι που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή το θέμα είναι ιδιωτικό.

Η Apple και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια ακόμη νομική αντιπαράθεση μεταξύ της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στον κόσμο και της ΕΕ.

Η Apple μάχεται με τους δικηγόρους της ΕΕ σε μια διαμάχη σχετικά με φερόμενους ως μη καταβληθέντες φόρους στην Ιρλανδία. Η Apple αντιμετωπίζει επίσης ξεχωριστές αντιμονοπωλιακές έρευνες της ΕΕ σχετικά με την τεχνολογία tap-and-pay και τη μεταχείριση των ανταγωνιστών της στο streaming μουσικής, όπως η Spotify.

Οι νέοι κανόνες DMA  επιβάλλουν ένα «σφιχτό» καθεστώς στις μεγαλύτερες ψηφιακές επιχειρήσεις και ενισχύουν τις υφιστάμενες εξουσίες της ΕΕ.

Θα είναι παράνομο για ορισμένες πλατφόρμες να ευνοούν τις δικές τους υπηρεσίες έναντι εκείνων των ανταγωνιστών. Θα απαγορεύεται να συνδυάζουν προσωπικά δεδομένα στις διάφορες υπηρεσίες τους, θα απαγορεύεται να χρησιμοποιούν δεδομένα που συλλέγουν από τρίτους εμπόρους για να τους ανταγωνίζονται και θα πρέπει να επιτρέπουν στους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές από αντίπαλες πλατφόρμες.

Ακόμα και με την έφεση να εκκρεμεί, η Apple θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες όταν αυτοί τεθούν σε ισχύ στις 6 Μαρτίου. Η Apple δήλωσε σε μια κατάθεση αυτό το μήνα ότι αναμένει να κάνει αλλαγές στο App Store ως αποτέλεσμα των νέων κανόνων της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com