H Αpple σε λίγο θα αξίζει όσο ο βασικός δείκτης όλου του βρετανικού χρηματιστηρίου

H Αpple σε λίγο θα αξίζει όσο ο βασικός δείκτης όλου του βρετανικού χρηματιστηρίου
(FILES) In this file photo a reporter walks by an Apple logo during a media event in San Francisco, California on September 9, 2015. - Apple on August 19, 2020 became the first US company to reach $2 trillion in market value in the latest demonstration of how tech giants have benefited amid the upheaval of the coronavirus. The iPhone maker attained the distinction in mid-morning trading and was up 1.3 percent at $468.34 near 1500 GMT. In March 2018, Apple became the first giant to hit $1 trillion in market value. (Photo by Josh Edelson / AFP) Photo: AFP

Η τιμή της μετοχής της Apple έχει εκτοξευθεί σε τέτοια ύψη τις τελευταίες εβδομάδες που πλέον είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσει σε αξία τον βασικό δείκτη FTSE 100 του χρηματιστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως μεταδίδει το Business Insider.

Την περασμένη Τετάρτη, η Apple ξεπέρασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, με τη μετοχή της να κλείνει στα 467,18 δολάρια.

Συγκριτικά, ο δείκτης FTSE 100, ο οποίος περιλαμβάνει τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες που είναι εισηγμένες στο βρετανικό χρηματιστήριο, αγγίζει τα 2,16 τρισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με δεδομένα του Bloomberg. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα η Apple μπορεί να αξίζει περισσότερο από το σύνολο του δείκτη.

Η χρηματιστηριακή αξία της Apple το πρωί της Παρασκευής κινείτο στα 2,02 τρισεκατομμύρια δολάρια. Συνεπώς, για να ξεπεράσει την αξία του δείκτη FTSE 100 θα πρέπει η τιμή της μετοχής της να ανέβει κατά 6,9% περίπου.

Αφότου σημείωσε χαμηλό 224,37 δολαρίων τον Μάρτιο, η τιμή της μετοχής της Apple εκτοξεύθηκε κατά 114%.

Παράλληλα, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε ραγδαία πτώση τον Μάρτιο κατά την έναρξη της πανδημίας. Όμως, από τότε ο δείκτης έχει ανέβει κατά 51%. Από την έναρξη του 2020, η άνοδός του ανέρχεται στο 5%.

Η αύξηση της τιμής της μετοχής της Apple έρχεται εν μέσω ενός τεράστιου πακέτου τόνωσης της Fed. Ταυτόχρονα, κορυφώνεται η αναμονή για το εμβόλιο κατά του COVID-19 καθώς και η αισιοδοξία των επενδυτών για την οικονομική ανάκαμψη που αναμένεται να προκύψει στις ΗΠΑ μετά τον κορονοϊό.

Η Apple έχει σπάσει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Τον Αύγουστο του 2018, ήταν η πρώτη αμερικανική εταιρεία που έφτασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.

Η μόνη άλλη εταιρεία που έχει επιτύχει χρηματιστηριακή αξία άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι η Saudi Aramco, ο πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας, αφότου προέβη σε δημόσια αρχική προσφορά πέρυσι τον Δεκέμβριο.

Πώς ο Τιμ Κουκ κατάφερε να οδηγήσει την Apple στην κορυφή