H Coca Cola HBC στον FTSE 100

H Coca Cola HBC στον FTSE 100

Πλήρης επιβεβαίωση για το ρεπορτάζ του Fortunegreece.com.

Η Coca-Cola HBC AG ανακοίνωσε σήμερα την ένταξή της στους δείκτες FTSE 100 και FTSE All-Share του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου , επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ του fortunegreece.com στις 30 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται κατόπιν της ανακοίνωσης της 11ης Σεπτεμβρίου από τον FTSE, σύμφωνα με την οποία, η Coca-Cola HBC θα ενταχθεί στους δείκτες FTSE-100 και FTSE All-Share μετά την λήξη της συνεδρίασης της 20ης Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Απριλίου 2013, η Coca-Cola HBC εισήχθη στην premium κατηγορία της Επίσημης Αγοράς της UK Listing Authority και προς διαπραγμάτευση στην κύρια αγορά κινητών αξιών του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Επιπρόσθετα, οι μετοχές της εταιρείας  είναι εισηγμένες και στην κύρια αγορά του Χρηματιστήριου Αθηνών, ενώ τίτλοι Αμερικανικών Αποθετηρίων της Coca-Cola HBC είναι επίσης εισηγμένοι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Με αφορμή την εισαγωγή της εταιρείας στους δείκτες FTSE 100 και FTSE All-Share , ο κ. ∆ημήτρης Λόης, ∆ιευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC, δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας και μία σημαντική ημέρα για όλους στην οικογένεια της Coca-Cola HBC. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που πλέον είμαστε ενταγμένοι στους δείκτες FTSE 100 και FTSE All – Share. Αναμένουμε ότι αυτό θα αποφέρει επιπρόσθετα οφέλη για τους μετόχους μας μέσω της ενισχυμένης εμπορευσιμότητας, καθώς και για την εταιρεία διευκολύνοντας περαιτέρω την πρόσβασή της σε μια ευρύτερη πλέον επενδυτική βάση».