H General Electric αλλάζει το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδίας

H General Electric αλλάζει το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδίας
Passengers travel in an overcrowded train in the eastern Indian city of Patna February 23, 2010. India's Railway Minister Mamata Banerjee will present the annual railway budget before parliament on February 24. REUTERS/Krishna Murari Kishan (INDIA - Tags: BUSINESS IMAGES OF THE DAY TRANSPORT)

Η εταιρεία θα προχωρήσει σε μια συμφωνία ύψους 2,6 δισ. δολαρίων για να προμηθεύσει την Ινδία με 1.000 μηχανές ντίζελ.

H General Electric θα δημιουργήσει μια εγκατάσταση παραγωγής αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μπιχάρ, την τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία, ως μέρος της συμφωνίας 11 ετών.

«Αυτό το έργο είναι μια ακόμη απόδειξη της θέσης της Ινδίας ως μοχλός ανάπτυξης στην Ασία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GE Jeff Immelt και συμπλήρωσε: «πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη και ορόσημο για την Ινδία και για την GE».

Η Ινδία έχει ένα τεράστιο σιδηροδρομικό δίκτυο. Το σύστημα ηλικίας 162 ετών διαθέτει περισσότερα από 60.000 χιλιόμετρα μήκος τροχιάς, όπου 11.000 τρένα περνούν καθημερινά. Επίσης, περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται στην Indian Railways καθιστώντας την εταιρεία ως έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στον κόσμο.

Το σιδηροδρομικό σύστημα μεταφέρει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μέρα, και εξακολουθεί να αποτελεί κινητήρια δύναμη των εμπορικών αγαθών. Ωστόσο, το σύστημα μαστίζεται από ανεπάρκεια και έλλειψη χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό.

Η μεταρρύθμιση του σιδηρόδρομου ήταν μεταξύ των προτεραιοτήτων του πρωθυπουργού Narendra Modi, ο οποίος έχει ανοίξει τον τομέα σε ξένες επενδύσεις, ως κομμάτι της καμπάνιας «Make In India». Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να μετατρέψει την Ινδία σε ένα παγκόσμιο κέντρο παραγωγής και έχει ήδη προσελκύσει επενδύσεις από την General Motors και την Foxconn.

Η συμφωνία της GE, η μεγαλύτερη στα 100 χρόνια της ιστορίας της εταιρείας στην Ινδία, είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη ότι ο Modi θέλει πραγματικά να κάνει το σιδηροδρομικό σύστημα πιο αποτελεσματικό.