H Huawei θα επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια σε πρόγραμμα για developers

H Huawei θα επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια σε πρόγραμμα για developers
epa07331062 A general view of the Sydney headquarters of Chinese tech company Huawei at Chatswood in Sydney, Australia, 30 January 2019. EPA/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στόχος της εταιρείας είναι να επεκτείνει αυτό το project σε επιπλέον 5 εκατομμύρια developers.

Τα σχέδιά της να δαπανήσει 1,5 δισ. δολάρια στο Developer Program μέσα στην επόμενη πενταετία ανακοίνωσε η Huawei. To συγκεκριμένο project παρουσιάστηκε στην αγορά το 2015 και έκτοτε στηρίζει περισσότερους από 1,3 εκατ. developers και 14.000 ανεξάρτητους παρόχους λογισμικού ανά τον κόσμο.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος, Κεν Χου, μιλώντας στο συνέδριο Huawei Connect 2019, τόνισε πως στόχος της εταιρείας είναι να επεκτείνει το project σε επιπλέον 5 εκατομμύρια developers. Επίσης θέλει να βοηθήσει τους πελάτες της να αναπτύξουν «τη νέα γενιά έξυπνων εφαρμογών και λύσεων». «Η συγκεκριμένη αγορά αξίζει περισσότερο από 2 τρισ. δολάρια και εμείς θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτήν» τόνισε ο Χου.

Η Huawei είχε μία δύσκολη χρονιά καθώς οι ΗΠΑ έθεσαν την εταιρεία στη «μαύρη λίστα» τον Μάιο, απαγορεύοντας στις αμερικανικές εταιρείες να της πωλούν προϊόντα τους χωρίς προηγούμενη έγκριση από τις αρχές. Παράλληλα θεωρώντας ότι συνιστά «απειλή» για την εθνική ασφάλεια πίεσαν συμμάχους χώρες να την αποκλείσουν από την ανάπτυξη των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G).

Τον Αύγουστο η εταιρεία παρουσίασε το δικό της λειτουργικό σύστημα, HongmengOS (ή HarmonyOS στα αγγλικά) το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές συσκευές από έξυπνα κινητά έως αισθητήρες. Δεν σκοπεύει να σταματήσει να χρησιμοποιεί το Adroid της Google, αλλά διαβεβαίωσε πως εάν της απαγορευθεί στο μέλλον η χρήση του Android μπορεί άμεσα να το αντικαστήσει με το δικό της λογισμικό.