H ιδέα του Στιβ Τζομπς που έγινε πραγματικότητα

H ιδέα του Στιβ Τζομπς που έγινε πραγματικότητα

Πώς η ο τεχνολογικός κολοσσός προσπαθεί να εξελιχθεί και να γίνει «η Apple που οραματιζόταν πάντα ο Τζομπς».

Η απόφαση της Apple να αφαιρέσει το βύσμα των ακουστικών προκάλεσε την οργή πολλών. Ωστόσο, η απόφαση αυτή πάρθηκε με την παρότρυνση του συνιδρυτή της εταιρείας, Στιβ Τζομπς, πριν από πολλά χρόνια.

Κατά τη διάσκεψη D8 το 2010, ο συνιδρυτής της Apple μίλησε για πολλά πράγματα, καθώς και για το όραμα που είχε για το μέλλον της τεχνολογικής εταιρείας. Σήμερα, λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του νέου iPhone 7 και iPhone 7 Plus, η θαραλλέα ομιλία του Τζομπς καθιστά σαφές, σε όσους έχουν εναντιωθεί με τα AirPods, το λόγο για τον οποίο η Apple έκανε πραγματικότητα την ιδέα του.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε καταπληκτικά προϊόντα για τους ανθρώπους και έχουμε τουλάχιστον το θάρρος της γνώμης μας να πούμε ότι “εάν ένα προϊόν είναι ξεχωριστό, δεν θα το αφήσουμε να χαθεί”», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο Τζομπς σε μια συνέντευξή του με τους ιδρυτές του Recode, Walt Mossberg και Kara Swisher το 2010.

Η συνέντευξη αυτή, η οποία και δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα 9to5Mac, θα έλεγε κανείς ότι είναι πιο επίκαιρη από ποτέ σήμερα. Την περασμένη εβδομάδα, στη συνέντευξη Τύπου της Apple ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας στο μάρκετινγκ, Phil Schiller, χρησιμοποίησε εξίσου τον όρο «θάρρος», όταν ανακοινώθηκε ότι το βύσμα ακουστικών έχει αφαιρεθεί από το νέο iPhone, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία θελει να δοκιμάσει κάτι νέο και να παραδόσει στο κοινό μια καλύτερη τεχνολογία για όλους μας.

Στην πραγματικότητα, ο τεχνολογικός κολοσσός προσπαθεί να εξελιχθεί και να γίνει μια μέρα «η Apple που οραματιζόταν πάντα ο Τζομπς». Άλλωστε, ο ίδιος ήταν που έκανε την αρχή και κατήργησε πολλά δημοφιλή προϊόντα στις συσκευές της Apple, συμπεριλαμβανομένου και του Flash της Adobe.

Στο τέλος όμως οι πελάτες θα είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν τελικά, εάν η ιδέα του Τζομπς ήταν σωστή απόφαση για την Apple.