H κινεζική εταιρεία που ξεπέρασε σε αξία το Facebook (και δεν είναι η Alibaba)

H κινεζική εταιρεία που ξεπέρασε σε αξία το Facebook (και δεν είναι η Alibaba)

H Tencent γίνεται η πρώτη εταιρεία από την Κίνα, η αξία της οποίας ξεπερνάει τα 500 δισ. δολάρια.

Οι απίστευτες επιδόσεις συνεχίζονται για τη Tencent, την εταιρεία από την Κίνα, που είναι η πρώτη από τη χώρα που μπήκα στο κλειστό κλαμπ των κολοσσών που η αξία τους ξεπερνάει τα 500 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία με πορεία 19 ετών είδε τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ να κάνει ισχυρό ράλι και να κλείνει κοντά στα 430 δολάρια, τιμή που αντιστοιχεί σε κεφαλαιοποίηση στα 522 δισ. δολάρια (!). Δηλαδή 3 δισ. δολάρια περισσότερο από την κεφαλαιοποίηση του Facebook τη Δευτέρα (519 δισ. δολάρια)

Η Alibaba, η δεύτερη μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση εταιρεία της Ασίας, αυτή τη στιγμή φτάνει σε αξία τα 474 δισ. δολάρια.

Μέχρι στιγμής σε αυτό το ξεχωριστό κλαμπ εταιρειών είχαν παρουσία μόνο εταιρείες από τις ΗΠΑ, όπως η Apple, η Αlphabet (Google), η Facebook, η Microsoft και η Amazon.

Τα εντυπωσιακά νούμερα για τη μετοχή της Tencent ακολουθούν τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε, καθώς μόνο για το Q3 του 2017 τα έσοδα της έφτασαν τα 65,2 δισ. δολάρια και τα κέρδη της τα 18 δισ. δολάρια.

Η βασική εφαρμογή της εταιρείας είναι το WeChat, που μετράει περίπου ένα δισ. χρήστες που προέρχονται κυρίως από χώρες της Ασίας.

Παράλληλα το τμήμα με online παιχνίδια της εταιρείας για pc και mobile σημείωσε άνοδο κατά 61%, αποφέροντας περίπου 5 δισ. δολάρια. (Honor of Kings, Clash of Clans (Supercell) και League Of Legends (Riot Games) τα πιο γνωστά).

Ο κινεζικός γίγαντας του διαδικτύου Tencent Holdings έχει πάρει τα “πάνω του”. Οι μετοχές της εταιρείας που ολοένα ενισχύονται, εκτόξευσαν την περιουσία του προέδρου της Tencent Ma Huateng στο τεράστιο ποσό των 48,3 δισ. δολ. το πρωί της Τρίτης στο Χονγκ Κονγκ. Αυτό τον καθιστά τον ένατο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, σύμφωνα με την κατάταξη των παγκόσμιων δισεκατομμυριούχων του Forbes σε πραγματικό χρόνο.