Η «άγνωστη» κινεζική εταιρεία που ξεπέρασε σε αξία τα 300 δισ. δολάρια!

Η «άγνωστη» κινεζική εταιρεία που ξεπέρασε σε αξία τα 300 δισ. δολάρια!
Photo:

Η Tencent ξεπέρασε την Alibaba και είναι πλέον μαζί με τις Apple και Alphabet σε όρους αξίας αγοράς.

Η κινεζική Tencent, κολοσσός του διαδικτύου στον οποίο ανήκει μεταξύ άλλων το WeChat, είναι πλέον στο κλειστό κλαμπ των εταιρειών αξίας 300 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κόνγκ έφτασε τα 248,40 δολάρια την Τρίτη, κάτι που σημαίνει ότι η συνολική αξία της εταιρείας έχει ξεπεράσει τα 300 δισ. δολάρια (για την ακρίβεια 302 δισ. δολάρια).

Έτσι μπαίνει στο κλαμπ των Apple και Google στις εταιρείες με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση και είναι η μοναδική εταιρεία από την Κίνα που μπαίνει στις 10 εταιρείες παγκοσμίως με τη μεγαλύτερη αξία (πλησιάζει την JP Morgan, η αξία της οποίας φτάνει τα 309 δισ. δολάρια).

Η Alibaba, η πιο γνωστή κινεζική εταιρεία στον κόσμο, έχει αυτή τη στιγμή αξία που φτάνει τα 295 δισ. δολάρια, ενώ το 2014 όταν και έκανε IPO στη Wall Street η αξία της είχε ξεπεράσει τα 300 δισ. δολάρια.

Η Tencent, που είναι ακόμα σχετικά άγνωστη σε αγορές όπως αυτές των ΗΠΑ και της ΕΕ, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι ανοίγει ένα εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης (AI) στο Σιάτλ. Επίσης τον Μάρτιο έβαλε 1,8 δισ. δολάρια αγοράζοντας το 5% της Tesla.

H εταιρεία είναι επίσης ο μεγαλύτερος video game developer στην Κίνα, ενώ έχει σημαντική παρουσία και στις εκδόσεις.