H Lidl Hellas παρουσιάζει την πρώτη της έκθεση ελληνικών προϊόντων

H Lidl Hellas παρουσιάζει την πρώτη της έκθεση ελληνικών προϊόντων

Στελέχη και μέλη των διοικήσεων των 26 χωρών της Ευρώπης συναντιούνται με τα προϊόντα της ελληνικής γης.

Την πρώτη έκθεση ελληνικών προϊόντων «Food Expo Eridanous» πραγματοποιεί στην Ελλάδα η εταιρεία Lidl Hellas, από 11 έως 13 Ιουνίου 2014 στο ξενοδοχείο Intercontinental της Αθήνας.

Η έκθεση απευθύνεται σε στελέχη και μέλη των διοικήσεων των 26 χωρών της Ευρώπης στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία και βασικός σκοπός της είναι η προώθηση των ελληνικών προϊόντων στα 10.000 καταστήματα των 26 χωρών δραστηριότητας της Lidl.

Στους χώρους της έκθεσης ξεναγήθηκε από στελέχη της εταιρείας η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Σε σύντομο χαιρετισμό της η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι μέσα από την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό να ενισχυθεί περαιτέρω ο τουρισμός και να προσελκυσθεί ακόμα μεγαλύτερος αριθμός τουριστών.

Κεντρική επιδίωξη είναι, σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη, οι τουρίστες να επιλέγουν ως τόπο διακοπών τους την Ελλάδα, εκτός των άλλων, για τις διατροφικές συνήθειες και τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα.

Η έκθεση ελληνικών προϊόντων της Lidl Ελλάς, σύμφωνα με την υπουργό, κινείται στο πλαίσιο των επιδιωκόμενων στόχων που έχει θέσει το υπουργείο καθώς μέσα από τα καταστήματα της εταιρείας στο εξωτερικό θα ενισχυθεί περαιτέρω η προώθηση των ελληνικών προϊόντων.

Η Lidl Hellas, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, θέτει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση και ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων και των Ελλήνων προμηθευτών. Ειδικότερα, συνεργάζεται με περισσότερους από 1.500 προμηθευτές στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα προωθεί ετησίως ελληνικά προϊόντα αξίας μεγαλύτερης των 800 εκατ. ευρώ.

Ήδη, η Lidl διεξάγει ελληνικές θεματικές εβδομάδες σε 26 χώρες της Ευρώπης, προωθώντας τα ελληνικά προϊόντα.

Στόχος η εταιρείας είναι, μέσω της Food Expo Eridanous να καταστήσει γνωστά τα ελληνικά προϊόντα και να μυήσει τους Ευρωπαίους πολίτες στη γεύση, την ποιότητα και την παράδοσή τους, αλλά παράλληλα να τα καταστήσει προσβάσιμα σε όλους. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία εκτιμά ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ελληνική οικονομία και την εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας μας.

Διαβάστε ακόμη:

Η ελληνική εταιρεία που μετράει μισό αιώνα θάλασσα

Η εταιρεία που έκανε το μεγάλο Agrovim(α) στο εξωτερικό

Όταν οι Σέρρες έφτιαξαν το δικό τους φιστικοβούτυρο