H Microsoft ξεπέρασε σε αξία τα 3 τρισ. δολάρια – Η δεύτερη εταιρεία στην Ιστορία

H Microsoft ξεπέρασε σε αξία τα 3 τρισ. δολάρια – Η δεύτερη εταιρεία στην Ιστορία
(FILES) In this file photo taken on March 5, 2018 the logo of French headquarters of American multinational technology company Microsoft, is pictured in Issy-Les-Moulineaux, a Paris suburb. - Software giant Microsoft will let employees work from home permanently if they choose to, US media reported on October 9, 2020, becoming the latest employer to expand work-from-home provisions prompted by the Covid-19 pandemic. (Photo by GERARD JULIEN / AFP) Photo: AFP
Δύο εβδομάδες αφότου η Microsoft ξεπέρασε την Apple ως η πιο πολύτιμη δημόσια εταιρεία στον κόσμο στις 12 Ιανουαρίου.

Η κεφαλαιοποίηση της Microsoft ξεπέρασε την Τετάρτη πρόσκαιρα τα επίπεδα των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό να γίνεται η μόλις δεύτερη εταιρεία που έχει καταφέρει να υπερβεί το εν λόγω όριο στα χρονικά, μετά από την Apple.

Λίγο μετά από τις 18:00 της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας), η μετοχή της Microsoft ενισχύονταν 1,1% ενώ νωρίτερα σημείωσε άνοδο έως και 1,3% στα 403,95 δολάρια, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της να ανέλθει στα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η εξέλιξη έρχεται δύο εβδομάδες αφότου η Microsoft ξεπέρασε την Apple ως η πιο πολύτιμη δημόσια εταιρεία στον κόσμο στις 12 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Apple επανέκτησε την πρώτη θέση και η χρηματιστηριακή της αξία έφτασε τα 3,03 τρισεκατομμύρια δολάρια την Τετάρτη.

Η σημασία της τεχνητής νοημοσύνης

Η άνοδος αντανακλά τον ενθουσιασμό των επενδυτών για την τεχνητή νοημοσύνη και τις δυνατότητές της να επιταχύνει την ανάπτυξη τόσο των κερδών όσο και των εσόδων.

Η Microsoft, μέσω της συνεργασίας της με την OpenAI, θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους ωφελημένους από την τεχνητή νοημοσύνη.Έχει διαθέσει υπηρεσίες υποστηριζόμενες από AI στους πελάτες της.

Η ζήτηση για υπηρεσίες AI, μαζί με το cloud computing για την υποστήριξή της, προβλέπεται να στηρίξει τις μακροπρόθεσμες τάσεις ανάπτυξης της Microsoft. Τα έσοδά της αναμένεται να αυξηθούν κατά σχεδόν 15% στο οικονομικό έτος 2024, ταχύτερα από τον συνολικό τομέα της τεχνολογίας, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg Intelligence.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: