H Microsoft «εκθρόνισε» την Apple από την κορυφή των πλουσιότερων εταιρειών – Ο ρόλος του AI

H Microsoft «εκθρόνισε» την Apple από την κορυφή των πλουσιότερων εταιρειών – Ο ρόλος του AI
Microsoft logo displayed on a phone screen and Microsoft logo on website displayed on a laptop screen are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on December 28, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η μετοχή της Apple έχει διολισθήσει κατά 3,3% μέχρι στιγμής τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με την άνοδο της Microsoft κατά 1,8%.

Η Microsoft βρέθηκε πρόσκαιρα την Πέμπτη στην υψηλότερη θέση των πολυτιμότερων εταιρειών στον κόσμο σε όρους κεφαλαιοποίησης, ξεπερνώντας την Apple της οποίας η μετοχή καταγράφει το χειρότερο ξεκίνημα έτους για το 2024 εδώ και πολλά χρόνια

Λίγο πριν από τις 17:00 της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας), η μετοχή της Microsoft ενισχύονταν στην Wall Street κατά 0,98% και η αξία της υπολογιζόταν σε 2,888 τρισ. δολάρια.

Η μετοχή της Apple υποχωρούσε 0,3% με κεφαλαιοποίηση 2,887 τρισεκατομμυρίων δολαρίων – η πρώτη φορά από το 2021 που η αποτίμησή της έπεσε κάτω από εκείνη της Microsoft.

Σύμφωνα με το Reuters, η μετοχή της Apple έχει διολισθήσει κατά 3,3% μέχρι στιγμής τον Ιανουάριο (με βάση το κλείσιμο της Τετάρτης στην Wall Street), σε σύγκριση με την άνοδο της Microsoft κατά 1,8%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αδυναμία της Apple ακολουθεί μια σειρά από υποβαθμίσεις της αξιολόγησης της μετοχής που έχουν τροφοδοτήσει τις ανησυχίες ότι οι πωλήσεις του iPhone θα παραμείνουν αδύναμες, ιδίως στη μεγάλη αγορά της Κίνας.

Σημειώνεται πως το «χαρτί» της Apple έκλεισε το 2023 με κέρδη 48% σε ετήσιο επίπεδο.

Η Microsoft κατέγραψε άνοδο 57% για τον περασμένο έτος, «πατώντας» πάνω στη ζήτηση για τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και εν μέσω των σχέσεων που έχει ο αμερικανικός τεχνολογικός όμιλος με την OpenAI, κατασκευάστρια του ChatGPT.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: