H Νike ακολουθεί το παράδειγμα της Apple: Κλείνει καταστήματα σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών στις ΗΠΑ

H Νike ακολουθεί το παράδειγμα της Apple: Κλείνει καταστήματα σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών στις ΗΠΑ

Η εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού Nike θα κλείσει τα καταστήματά της στις ΗΠΑ και στον Καναδά, τη δυτική Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αρχής γενομένης από αύριο και έως τις 27 Μαρτίου, για να φρενάρει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα.

«Αποφασίσαμε να κλείσουμε τα καταστήματά μας σε πολλές χώρες (…) για να περιορίσουμε τη διασπορά του νέου κορωνοϊού (Covid-19)», ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός. Η απόφαση αυτή αφορά τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τις χώρες της δυτικής Ευρώπης, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

«Το κλείσιμο των καταστημάτων θα εφαρμοστεί από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου έως την Παρασκευή 27 Μαρτίου», διευκρινίζει η Nike στο δελτίο τύπου της, όπου προσθέτει ότι τα διαδικτυακά καταστήματά της θα λειτουργούν.

Τα καταστήματα της Nike στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και σε μεγάλο μέρος της Κίνας θα παραμείνουν ανοικτά, όπως υπογραμμίζει η εταιρεία.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε 50 θανάτους από την επιδημία Covid-19 στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής.

Η απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες θα επεκταθεί και στους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, ανακοίνωσε επίσης ο Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα ήταν καλό οι εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Apple και να κλείσουν τα καταστήματά τους…