H προειδοποίηση της Fed για «κάμποσο πόνο» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ρίχνει ξανά Bitcoin και Ethereum 

H προειδοποίηση της Fed για «κάμποσο πόνο» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ρίχνει ξανά Bitcoin και Ethereum 
Representation of the Bitcoin cryptocurrency is seen in this illustration photo taken in Poland on January 4, 2021. (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) Photo: AFP

Στην πορεία προς την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Οι αγορές κρυπτονομισμάτων υποχώρησαν μετά την πολυαναμενόμενη ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ, την Παρασκευή.

Ο Powell σημείωσε ότι η Fed θα συνεχίσει να «χρησιμοποιεί δυναμικά τα εργαλεία μας» στη μάχη κατά του πληθωρισμού, προειδοποιώντας για «κάμποσο πόνο» μπροστά μας. «Αν και τα υψηλότερα επιτόκια, η βραδύτερη ανάπτυξη και οι ηπιότερες συνθήκες στην αγορά εργασίας θα μειώσουν τον πληθωρισμό», συνέχισε, «θα φέρουν επίσης κάμποσο πόνο στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Αυτό είναι το ατυχές τίμημα της μείωσης του πληθωρισμού. Αλλά μια αποτυχία αποκατάστασης της σταθερότητας των τιμών θα σήμαινε πολύ μεγαλύτερο πόνο».

Από την έναρξη της ομιλίας του Powell, το Bitcoin έπεσε πάνω από 4%, από τα 21.743 δολάρια σε ένα 24ωρο χαμηλό των 20.774 δολαρίων την Παρασκευή, σύμφωνα με το CoinGecko. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την αγοραία αξία του διαπραγματεύεται σήμερα στα 20.797 δολάρια.

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, υποχώρησε πάνω από 5%, πέφτοντας από τα 1.687 δολάρια σήμερα το πρωί σε χαμηλό 24ωρου στα 1.595 δολάρια.

Στο κόκκινο βρίσκονται και τα altcoins, με τα Cardano, Solana και Polkadot να υποχωρούν κατά περίπου 4% την τελευταία ώρα.

Οι μετοχές υποχώρησαν ομοίως στην είδηση. Ο βιομηχανικός μέσος όρος του Dow Jones σημείωσε πτώση 507 μονάδων ή 1,52%. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,9%. Και ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 2,43%.

Οι αναλυτές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τα σχόλια της Fed, δήλωσε την Πέμπτη στο Fortune ο CIO της Bitwise, Matt Hougan, προσθέτοντας ότι η ομιλία του Powell στο Jackson Hole θα μπορούσε να «δώσει τον τόνο για τη νομισματική πολιτική για το υπόλοιπο του έτους».

Ενόψει του Σεπτεμβρίου, «ένα πράγμα είναι σίγουρο: Δεν πρόκειται να είναι ένας ήσυχος μήνας για τα crypto από την άποψη της ροής ειδήσεων», κατέληξε ο Hougan.