H πρώτη διεθνής κινεζική κρουαζιέρα πιάνει (και) Ελλάδα

H πρώτη διεθνής κινεζική κρουαζιέρα πιάνει (και) Ελλάδα

Ξεκινάει στις 22 Μαρτίου από Σαγκάη και θα ταξιδεύει για 83 ημέρες.

Η πρώτη διεθνής κινεζική κρουαζιέρα είναι γεγονός. Θα ξεκινήσει στις 22 Μαρτίου του 2014 από την Σαγκάη και θα ταξιδέψει ανάμεσα σε τρεις ηπείρους για 83 ημέρες, μέχρι να επιστρέψει ξανά στο λιμάνι της Σαγκάη στις 13 Ιουνίου. Το κρουαζιερόπλοιο που θα πραγματοποιήσει το μαραθώνιο αυτό ταξίδι είναι ένα πλοίο γνωστό στα ελληνικά νερά, το Costa Atlantica, το οποίο δύναται να μεταφέρει στα δέκα καταστρώματα του 2.680 επιβάτες και 897 άτομα προσωπικό.

Μέχρις στιγμής από τους διοργανωτές Costa Cruise Company και Shanghai Air Tour International Company δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά από τα λιμάνια που θα δέσει το Costa Atlantica, όμως οι χώρες που θα επισκεφθεί είναι το Βιετνάμ, η Ταϋλάνδη, η Σρι Λάνκα, οι Μαλδίβες, το Αμάν, η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία. Σχεδόν σίγουρο θεωρείται για την περίπτωση της Ελλάδας ότι το πλοίο θα δέσει στην Σαντορίνη που είναι και ο πλέον αγαπημένος προορισμός των Κινέζων στην Ελλάδα.

Η κάθοδος των Ρώσων – Κρατήσεις τουριστών για τα επόμενα χρόνια!

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ο αριθμός των Κινέζων που επισκέφθηκαν την Ελλάδα διαμορφώθηκε το 2012 σε 100.000 άτομα, ακολουθώντας συνεχώς αυξητική πορεία τα τελευταία χρόνια. Αυτό οφείλεται κυρίως στην γιγάντωση του παγκόσμιου κινεζικού τουριστικού κύματος, που οδήγησε πέρυσι 83 εκατ. Κινέζους να ταξιδεύσουν στο εξωτερικό ξοδεύοντας για πρώτη φορά περισσότερα από κάθε άλλο λαό.

Συγκεκριμένα τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κάνουν λόγο για συνολικές δαπάνες από τους Κινέζους τουρίστες ύψους 75 δισ. ευρώ, οι οποίες ήταν αυξημένες κατά 40% σε σχέση με το τι ξόδεψαν οι Κινέζοι το 2011.

Διαβάστε ακόμη: Ρεκόρ αφίξεων επιβατών κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά