H On Telecoms ένα βήμα πριν το off;

H On Telecoms ένα βήμα πριν το off;

Πολύ δύσκολη είναι πλέον η κατάσταση για την On Telecoms μετά την άρνηση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου να εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης.

Συγκεκριμένα το σχέδιο για την εταιρεία προέβλεπε με βάση το άρθρο 106 του πτωχευτικού δικαίου, μετοχοποίηση μεγάλου μέρους των οφειλών της, κάτι στο οποίο είχε συμφωνήσει το 76,5% των πιστωτών της Οn Telecom. Η έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης ήταν για την διοίκηση της εταιρείας ελπίδα επανεκκίνησης της On Telecoms, σε μια στιγμή που η αγορά της σταθερής τηλεφωνίας βρίσκεται σε φάση συγκέντρωσης.

Η συγκεκριμένη πρόταση όμως δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο το οποίο κλήθηκε να αποφασίσει επ’ αυτής.

Η On Telecoms έχει το δικαίωμα άσκησης έφεσης, όμως πρόκειται για μια εξέλιξη που δεν είναι ευνοϊκή για την εταιρεία.

Η On Telecoms τα τελευταία χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, γεγονός που έχει αποτυπωθεί και στην συνδρομητική βάση της εταιρείας η οποία ακολουθεί συνεχώς φθίνουσα πορεία.

Η εταιρεία εμφανίζει συσσωρευμένες ζημιές της τάξης των 300 εκατ. ευρώ, ενώ το 2013, οπότε δημοσιοποιήθηκαν οι τελευταίες οικονομικές καταστάσεις, παρουσίασε κύκλο εργασιών 25,8 εκατ. ευρώ (από 39,7 εκατ.), ζημιές 21,7 εκατ. ευρώ, αρνητικά ίδια κεφάλαια 75,8 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 102,9 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η συνδρομητική της βάση από το 2011 μέχρι σήμερα ήταν σταθερά μειούμενη, ενώ το τρίτο τρίμηνο του 2012 βρέθηκε κάτω από το όριο των 100.000 πελατών. Σήμερα οι συνδρομητές της δεν ξεπερνούν τους 50.000.