H τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα με τους βασικούς και μια αλλαγή

H τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα με τους βασικούς και μια αλλαγή

Η επιστροφή της τοποθετείται στα μέσα Ιουλίου και η επίσκεψη θα κρατήσει συνολικά δέκα μέρες.

Μέσα Ιουλίου αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα η αποστολή της τρόικας με τα βασικά της στελέχη, έχοντας όμως και αλλαγή στη σύνθεση της.

Ο Ιρλανδός Ντέκλαν Κοστέλο θα είναι ο αντικαταστάτης του Γερμανού Ματίας Μορς, όσον αφορά την Κομισιόν. Κανονικά αναμένονται από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο κ. Πόουλ Τόμσεν και από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο κ. Κλάους Μαζούχ.

Η επίσκεψη αναμένεται να διαρκέσει δέκα μέρες και θα αποτελέσει προπομπό της τελικής ρύθμισης για το χρέος. Στο επίκεντρο αναμένεται ότι θα βρεθούν οι έξι προαπαιτούμενες δράσεις για κάθε υπό-δόση του 1 δισ. ευρώ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Στα προαπαιτούμενα του Ιουνίου συμπεριλαμβάνεται η μείωση επικουρικών συντάξεων στα ελλειμματικά ταμεία, ενώ η Ελλάδα πρέπει μεταξύ άλλων να προχωρήσει στην κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και στη μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε στο αναθεωρημένο Μνημόνιο για την υιοθέτηση νομοθεσίας που θα οδηγεί στη συγχώνευση υπό το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όλων των Επικουρικών Ταμείων και εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από 1.1.2015 για όλα τα Ταμεία που δεν ανήκουν αυτή τη στιγμή στο ΕΤΕΑ.

Ακολουθεί η ψήφιση του νόμου για τη μικρή ΔΕΗ και του νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Διαβάστε ακόμη: 

Ελιγμός του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική

Εξόφληση χρεών σε 48 δόσεις προωθεί το ΥΠΟΙΚ