H Ζαρούλια χάνει μέρος της μηνιαίας αποζημίωσης της

H Ζαρούλια χάνει μέρος της μηνιαίας αποζημίωσης της

Πειθαρχική ποινή επέβαλε το προεδρείο της Βουλής στη σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου. 

Περικοπή του ενός τετάρτου (¼) της μηνιαίας αποζημίωσής της θα υποστεί η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, μετά την απόφαση της Βουλής να της επιβάλλει πειθαρχική ποινή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Αυτό προβλέπει το άρθρο 80 του Κανονισμού, το οποίο ενεργοποίησε ο γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ζητώντας από το Σώμα να εγκρίνει την πρότασή του για πειθαρχική ποινή εναντίον της κ. Ζαρούλια, η οποία υπέπεσε σε ανεπίτρεπτη συμπεριφορά, φωνάζοντας στην αίθουσα της Ολομέλειας «αληταράς».

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε με την ολοκλήρωση της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού, για το καθεστώς των αδειών των κρατουμένων, στην οποία απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. Κατά την αποχώρησή της, η κ. Ζαρούλια -κι ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης βρισκόταν ακόμη στην αίθουσα (όπως και υπουργοί και πολλοί βουλευτές για την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου)- φώναξε προς την πλευρά του «αληταράς».

Το γεγονός προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του προεδρεύοντος Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος ζήτησε να καταγραφεί η φράση της κ. Ζαρούλια στα πρακτικά, καθώς και να της επιβληθεί η πειθαρχική ποινή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Η Ολομέλεια έκανε αποδεκτή την πρόταση του αντιπροέδρου, αποφασίζοντας για τη διατύπωση μομφής εναντίον της βουλευτού της ΧΑ για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, κάτι που συνεπάγεται αυτοδικαίως την περικοπή του ενός τετάρτου (1/4) της μηνιαίας αποζημίωσής της (άρθρο 80, παρ. 3 του Κανονισμού).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ