Handelsblatt: Εκνευρισμένοι όσο ποτέ οι ΥΠΟΙΚ – Δεν θα δοθεί παράταση

Handelsblatt: Εκνευρισμένοι όσο ποτέ οι ΥΠΟΙΚ – Δεν θα δοθεί παράταση
Eurogroup President Jeroen Dijsselbloem (L) greets Greek Finance Minister Yanis Varoufakis (C) during a Eurozone finance ministers emergency meeting on the situation in Greece in Brussels, Belgium June 25, 2015. Greece's international creditors gave Athens an ultimatum to come up with a credible reform plan on Thursday warning they would otherwise put their own proposals to euro zone finance ministers for approval, a euro zone official said. REUTERS/Philippe Wojazer - RTR4YWIQ

Το Eurogroup δεν θα δώσει το «πράσινο φως» για ολιγοήμερη παράταση του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt.

«Στην Αθήνα υπάρχουν μεγάλες ουρές στα ΑΤΜ και στου σούπερ μάρκετ και στις Βρυξέλλες γίνεται το «μαγείρεμα» των διπλωματών», σχολιάζει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και σημειώνει: «Το Eurogroup δεν πρόκειται να δώσει νέα παράταση στην Ελλάδα. Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. θα πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα».

Παράλληλα, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας υπογραμμίζει: «Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι εξοργισμένοι όσο ποτέ με την ελληνική κυβέρνηση. Η ανακοίνωση από την πλευρά της Ελλάδας, βάσει της οποίας οι πολίτες θα αποφασίσουν στις 5 Ιουλίου για το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων, δεν γίνεται κατανοητή. Η αναγκαία τεχνική παράταση του προγράμματος που λήγει στο τέλος Ιουνίου, δεν πρόκειται να δοθεί σύμφωνα με τις πληροφορίες. Πολλοί διπλωμάτες της Ε.Ε. τόνισαν μιλώντας στη Handelsblatt πως θα ψηφίσουν σίγουρα ενάντια στην επέκταση του προγράμματος», αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας που καταλήγει:

«Η αντιπολίτευση μαίνεται εναντίον του Τσίπρα, αλλά μπορεί να έχει κάτι παραπάνω από λεκτικά βέλη στη φαρέτρα της. Το ελληνικό Σύνταγμα απαγορεύει δημοψηφίσματα για οικονομικά ζητήματα, όμως ουσιαστικά αναφέρεται στην αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των πιστωτών. Δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ματαιώσουν το δημοψήφισμα με μια καταγγελία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας».