Happy birthday Mr. President!

Happy birthday Mr. President!

Πως γιόρτασε τα γενέθλιά του ο Μπαράκ Ομπάμα;

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και για να τα γιορτάσει αποφάσισε να το «ρίξει» λίγο έξω, μακριά από τις σκοτούρες του Λευκού Οίκου.

Ο Ομπάμα, που γίνεται 52 ετών σήμερα, έφυγε νωρίς το πρωί από τον Λευκό Οίκο με κατεύθυνση το αγαπημένο θέρετρο των προέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών, Καμπ Ντέιβιντ.

Έκανε, όμως, και μία στάση κοντά στην αεροπορική βάση Άντριους στο Μέριλαντ, για να τηρήσει την παράδοση των τελευταίων ετών που θέλει τον Αμερικανό πρόεδρο να περνά το πρωινό των γενεθλίων του παίζοντας -τι άλλο;- γκολφ!

Προτού ξεκινήσει, ωστόσο, ο πρόεδρος Ομπάμα ενημερώθηκε στον Λευκό Οίκο για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την «απειλή της Αλ Κάιντα» που εδώ και δύο ημέρες έχει προκαλέσει διεθνή αναστάτωση.

Παγκόσμιος «συναγερμός» για την Αλ Κάιντα από την Interpol

Η «απειλή» παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστη, όμως οι αποδράσεις σημαντικών στελεχών της τρομοκρατικής οργάνωσης από φυλακές του Ιράκ, του Πακιστάν και της Λιβύης τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν αυξήσει το φόβο μιας πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης, κάτι που επεσήμανε χτες και η Ιντερπόλ.

Οι ΗΠΑ κάνοντας λόγο για αυξημένο κίνδυνο επιθέσεων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, είχαν προχωρήσει πριν από δύο ημέρες στην έκδοση μιας ασυνήθιστης ταξιδιωτικής οδηγίας προς τους Αμερικανούς πολίτες, ενώ αποφάσισαν να μην ανοίξουν σήμερα 21 πρεσβείες και προξενεία της χώρας.

Ένας ακόμη «πονοκέφαλος» για τον Ομπάμα: Ψυχρός πόλεμος» ΗΠΑ-Ρωσίας λόγω Σνόουντεν

Ο Μπαράκ Ομπάμα ωστόσο δεν πτοήθηκε και μαζί με παιδικούς του φίλους από τη Χαβάη, άλλους από το Σικάγο, όπου ζούσε προτού μεταβεί στην Ουάσινγκτον, και τωρινούς του συνεργάτες, έπαιξε για αρκετή ώρα γκολφ.

Το έπαθλο για τους τέσσερις γκολφέρ με τις καλύτερες επιδόσεις ήταν μια θέση στο προεδρικό ελικόπτερο για το ταξίδι προς το Καμπ Ντέιβιντ όπου θα ακολουθούσε γεύμα.

Η «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, δεν συμμετείχε στους «αθλητικούς» εορτασμούς και πήγε με τις κόρες της απευθείας στο Καμπ Ντέιβιντ.

Η ζωή μιας άλλης «Πρώτης Κυρίας» στη μικρή οθόνη 

Οι εορτασμοί για τα γενέθλια του Αμερικανού προέδρου ξεκίνησαν νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, όταν οι Δημοκρατικοί βουλευτές έκαναν έκπληξη με μια τούρτα στον Ομπάμα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κονγκρέσο.