Hellenic Seaplanes: Στις ΗΠΑ για προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών

Hellenic Seaplanes: Στις ΗΠΑ για προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών

Θετικά μηνύματα από το Roadshow στην Αμερική – Οι αγορές στόχοι για την εταιρεία στο εξωτερικό.

Στην Αμερική βρίσκεται κλιμάκιο της Hellenic Seaplanes, της γνωστής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των υδροπλάνων συμμετέχοντας σε roadshow με σκοπό την συγκέντρωση κεφαλαίων και την προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της διοίκησης στο fortunegreece.com η αίσθηση που επικρατεί είναι θετική με αρκετούς Έλληνες ομογενείς και ξένους επιχειρηματίες να έχουν ήδη εκδηλώσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά να κρατούν στάση αναμονής λόγω των οικονομικό-πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό της χώρας.

Την ίδια ώρα «αγκάθι» εξακολουθεί και παραμένει η κωλυσιεργία του ΤΑΙΠΕΔ και των αρμόδιων Υπουργείων για την αδειοδότηση μεγαλύτερου αριθμού υδατοδρομίων. Και ενώ ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είχε δεσμευτεί επισήμως από τον Δεκέμβριο πως μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα είχαν λάβει την πολυπόθητη αδειοδότηση περί τα 12 υδατοδρόμια στη χώρα, ο Μάρτιος μπήκε και δεν έχει αδειοδοτηθεί ούτε ένα, «παγώνοντας» το πτητικό έργο και της φετινής τουριστικής περιόδου από τη στιγμή που δεν έχει υλοποιηθεί ένα βιώσιμο δίκτυο.

Παράλληλα, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να τεθεί προς διαβούλευση το νέο νομικό πλαίσιο που θα αφορά τη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων στη χώρα μας με την ΥΠΑ και τους αρμόδιους Φορείς από τον κλάδο της Ναυτιλίας να βάζουν τις τελικές πινελιές. Υπενθυμίζεται πως σε ότι αφορά την Hellenic Seaplanes, έχει «περάσει στα χέρια της» η εκμετάλλευση 28 υδατοδρομίων ανά τη χώρα, για τα οποία ωστόσο εκκρεμεί η τελική αδειοδότηση από το κράτος.

Μέχρι σήμερα έχουν ξεκινήσει επενδύσεις στα υδατοδρόμια Σκύρου, Αλοννήσου, Αμφιλοχίας, Σκοπέλου, Τήνου, Πάτμου, Λέσβου (Μαρίνα), Πάργας (Μαρίνα), Σητείας, Χαλκίδας, Αιδηψού, Καρύστου, Κύμης, Χίου, Ψαρών και Οινουσσών χωρίς την επιβάρυνση, με οποιοδήποτε κόστος, του Φορέα Διαχείρισης Λιμένα, ενώ έχουν κατατεθεί αιτήσεις για τη δημιουργία υδατοδρομίων στις εξής λίμνες: Τριχωνίδα, Παμβώτιδα, Καϊάφα, Πολυφύτου, Κερκίνη , Μεγάλη Πρέσπα και Βεγορίτιδα.

Επίσης, η εταιρεία λειτουργεί ως Τεχνικός Σύμβουλος αδειοδότησης του Φορέα Διαχείρισης Λιμένα για τα υδατοδρόμια Βόλου, Ζακύνθου, Μήλου, Πάρου, Καλαμάτας καθώς και για το Μητροπολιτικό Υδατοδρόμιο Θεσσαλονίκης.

Στόχος η επέκταση στο εξωτερικό
Ερωτηθείς αναφορικά με το προσφυγικό και τις επιπτώσεις που θα έχει στον τουρισμό η μη διευθέτηση ενός τόσο σημαντικού θέματος με κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους τονίζει πως λόγω της υφιστάμενης κατάστασης , της αβεβαιότητας που επικρατεί αναφορικά με την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των όσων λέγονται για την έξοδο από τη συνθήκη Σενγκεν, παρατηρείται ένα παρατεταμένο «πάγωμα» στα επενδυτικά σχέδια.

Καθώς η κατάσταση στην ελληνική αγορά παραμένει ρευστή η διοίκηση της Hellenic Seaplanes βρίσκεται σε συζητήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες και ξένους επενδυτές για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό, σε Αίγυπτο, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία και Ιταλία.

Επιπρόσθετα, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την σύσταση της Hellenic Seaplanes Cargo, η οποία θα βρίσκεται υπό τη σκέπη της Hellenic Seaplanes S.A. και θα λειτουργεί συμπληρωματικά έχοντας ως βασική δραστηριότητα τη μεταφορά αγαθών, εμπορευμάτων Τύπου και Ταχυδρομείου στο δίκτυο της μητρικής εταιρείας.

Η έλευση των υδροπλάνων στη χώρα μας εκτιμάται ότι θα τονώσει περισσότερο το ελληνικό τουριστικό προϊόν δίνοντας στη χώρα ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες το «case study» της Hellenic Seaplanes βρέθηκε στο επίκεντρο του βρετανικού Τύπου. Στο τελευταίο τεύχος των Financial Τimes φιλοξενήθηκε εκτενές άρθρο για το προφίλ της καινοτόμου ελληνικής επιχείρησης, τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν στην ελληνική αγορά για ένα εναλλακτικό τουριστικό μέσο, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στο ενδιαφέρον τόσο των ξένων επενδυτών όσο και των τουριστών που θα ήθελαν να ταξιδέψουν στα ελληνικά νησιά με ένα υδροπλάνο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.