HO.RE.CA.: Αύξηση επισκεψιμότητας 30% από την πρώτη μέρα

HO.RE.CA.: Αύξηση επισκεψιμότητας 30% από την πρώτη μέρα
Επτά στους δέκα επισκέπτες από την επαρχία – Οι τάσεις και τα νέα προϊόντα που θα παρουσιαστούν.

Για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η HO.RE.CA. 2022 επιστρέφει στην κανονικότητα με μια δια ζώσης έκθεση, δίνοντας την  ευκαιρία σε εκθέτες και κοινό να ενημερωθούν αναφορικά με τις παγκόσμιες τάσεις και καινοτομίες στους κλάδους των ξενοδοχείων, της καφεστίασης και της μαζικής εστίασης.

Η έκθεση που άνοιξε σήμερα τις πύλες της και θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί με 500 εκθέτες και σε Covid free συνθήκες, με στόχο να ενισχύσει την προσπάθεια των επαγγελματιών της φιλοξενίας, έτσι ώστε η σεζόν του 2022 να καταγραφεί ως χρυσή σελίδα επιτυχίας, μετά την περιπέτεια της πανδημίας.

«Εδώ και 4 ώρες  που έχει ανοίξει τις πύλες της  η έκθεση τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουμε και τα στοιχεία που έχουμε, μέχρι στιγμής, στα χέρια μας είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά καθώς καταγράφεται αύξηση επισκεψιμότητας 30% σε σχέση με το 2020. Αν λάβετε υπόψη ότι έρχονται με μεμονωμένες προσκλήσεις , η σημασία του συγκεκριμένου ποσοστού είναι ακόμη μεγαλύτερη. Περνώντας από τα διάφορα halls και συνομιλώντας με τους εκθέτες, το κλίμα είναι θετικό και αυτό που μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η δυναμική παρουσία της επαρχίας. Σχεδόν 7 στους 10 επισκέπτες είναι από προορισμούς εκτός Αττικής, διότι είναι αυτοί που καίγονται περισσότερο για την επανεκκίνηση της τουριστικής σεζόν. Ευελπιστούν ότι μετά την Καθαρά Δευτέρα ο τουρισμός θα ανοίξει χωρίς περιορισμούς» τονίζει στο fortunegreece.com ο Θανάσης Γιαλούρης, Αντιπρόεδρος της Forum S.A., διοργανώτριας εταιρείας της HO.RE.CA.

Σε ό,τι αφορά τους ξένους επισκέπτες υπάρχουν κάποιοι μεμονωμένοι από τα Βαλκάνια, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, αλλά και από την Κύπρο. Πρόκειται, όπως επισημαίνει ο κ. Γιαλούρης, για μια στοχευμένη b2b έκθεση, όπου οι επισκέπτες έρχονται διαβασμένοι, έχουν συγκεκριμένες ανάγκες τις οποίες έχουν καταγράψει και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που έχει κλειστεί ένας τόσο μεγάλος αριθμός ραντεβού γεγονός που υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα των υποψήφιων πελατών  να προβούν σε αγορές, αποφεύγοντας παράλληλα την αναμονή. Στις θετικές εκπλήξεις έρχεται να προστεθεί η προσαρμοστικότητα που επιδεικνύει το κοινό στις νέες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία.

«Ο κόσμος σέβεται  τα μέτρα και έρχεται με το πιστοποιητικό του. Ήταν κάτι που μας φόβιζε, διότι στα social media είχε ξεκινήσει ένας διάλογος και μία γκρίνια γιατί δεν επιτρέπεται στον κόσμο να μπει με rapid test εικοσιτετράωρου. Αυτό δεν είναι απόφαση του διοργανωτή αλλά της κυβέρνησης. Συνολικά 500 εκθέτες θα δώσουν το παρών σε ένα εκθεσιακό κέντρο 50.000 τ.μ. εκ των οποίων τα 48.000 τ.μ. έχουν περίπτερα. Το ελληνικό πρωτόκολλο δεν έχει ποσοστώσεις αναφορικά με τον αριθμό των επισκεπτών. Όσοι έρχονται θα μπαίνουν. Βέβαια καλό θα είναι να φροντίσουν να μην έρχονται τις ώρες αιχμής και ταλαιπωρηθούν».

Όσο για το τι νέο θα δουν οι επισκέπτες στη φετινή HO.RE.CA., ο κ. Γιαλούρης αναφέρει ενδεικτικά πως θα παρουσιαστούν προσαρμοσμένες λύσεις στην μετά-covid εποχή, εξατομικευμένα προϊόντα αλλά και ενδιαφέρουσες οικολογικές συσκευασίες. «Καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά δεν είναι απλώς ένα trend, αλλά μια αναγκαιότητα. Πολύ έντονο είναι το κομμάτι της υιοθέτησης τεχνολογικών λύσεων, λύσεων που περιορίζουν την κατανάλωση ενέργειας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο κομμάτι της βιωσιμότητας στις κουζίνες των εστιατορίων και των ξενοδοχείων προκειμένου να περιοριστεί η φύρα» καταλήγει ο Αντιπρόεδρος της FORUM S.A.

Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη σταλεί πάνω από 78.000 ονομαστικές barcoded προσκλήσεις σε όλους τους decision makers των κλάδων των ξενοδοχείων, της καφεστίασης και της μαζικής εστίασης για να επισκεφθούν την έκθεση και έχουν διαμορφωθεί πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις.