Huddle: Η πιο επιτυχημένη βρετανική startup

Huddle: Η πιο επιτυχημένη βρετανική startup

Κατασκευάζει business collaboration software για πάνω από 100.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, και προσλαμβάνει!

Αν στη Silicon Valley όλοι θέλουν να μοιάσουν στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στο Λονδίνο όλοι θέλουν να πετύχουν όπως ο Andy McLoughlin και ο Alastair Mitchell. Οι δύο φίλοι ίδρυσαν το 2006 την Huddle, μια εταιρεία κατασκευής λογισμικού για εργασιακές ομάδες και σήμερα έχουν πελάτες πάνω από 100.000 επιχειρήσεις -μεταξύ των οποίων τις Procter & Gamble, Unilever και Kia Motors-, τη βρετανική, ακόμα και την αμερικανική κυβέρνηση.

Το προϊόν τους βοηθά τις ομάδες να εργάζονται αποτελεσματικότερα, να μοιράζονται έγγραφα, να διαχειρίζονται tasks, να αναθέτουν εργασίες κ.α., με απόλυτη ασφάλεια σε υπολογιστές και ταμπλέτες. Εκτός από το Λονδίνο, έχει γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο, στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον και απασχολεί 170 υπαλλήλους. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρώσει τρεις γύρους χρηματοδότησης και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από $40 εκατ. από επενδυτές.

Οι ιδρυτές είχαν από την πρώτη στιγμή στόχο την παγκόσμια αγορά. Επέλεξαν ένα όνομα που μοιάζει αμερικανικό («ακούγοντας Huddle, ο περισσότερος κόσμος νομίζει πως είμαστε από την Καλιφόρνια» λένε οι ίδιοι) και που εκτιμάται πως συνετέλεσε στην επιτυχία τους σε μεγάλο βαθμό.

Εξασφάλισαν από νωρίς συνεργασίες με την Hewlett Packard και την LinkedIn και, παρά το ότι ήταν ακόμα τότε μια μικρή εταιρεία από το Λονδίνο, δηλώνουν πως ποτέ δεν φοβήθηκαν να μιλήσουν με τους μεγάλους παίκτες της αμερικανικής αγοράς. Φυσικά, βασικό στοιχείο της διαπραγμάτευσης ήταν το εξαιρετικό προϊόν τους.

Τα πλεονεκτήματα τού να έχουν τη βάση τους στο Λονδίνο είναι σημαντικά. Καταρχάς, οι αμοιβές είναι κατά 30-50% μικρότερες από ότι στη Silicon Valley. Επιπλέον, έχουν πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό ταλαντούχου προσωπικού από όλη την Ευρώπη το οποίο μπορεί να μετακινηθεί ελεύθερα. Στις ΗΠΑ το να «εισάγεις» προσωπικό είναι πολύ δυσκολότερο και ακριβότερο. Για αυτό και εταιρείες όπως το Dropbox και το HubSpot στήνουν βάσης ανάπτυξης στο Λονδίνο και την Ιρλανδία.

Καθώς η εταιρεία μεγαλώνει συνεχώς και έχει αρχίσει να σκέφτεται -αν και όχι άμεσα- την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, έχει ανάγκη από προσωπικό. Μήπως είναι η δική σας ευκαιρία;

Πώς λειτουργεί το Huddle

 

Έτσι δελεάζουν τους υποψήφιους υπαλλήλους

Διαβάστε ακόμη: 

H Workable «λύνει» τα χέρια των εταιρειών

Οι startups της «καθαρής» ενέργειας