Η αεροπορική εταιρεία που δε θα δέχεται από εδώ και στο εξής νόμισμα Αργεντινής

Η αεροπορική εταιρεία που δε θα δέχεται από εδώ και στο εξής νόμισμα Αργεντινής
Photo: REUTERS

Σε μια από τις πιο παράξενες κινήσεις προχώρησε μεγάλη αμερικανική εταιρεία.

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία American Airlines ανακοίνωσε ότι πλέον δε θα επιτρέπει στους πελάτες της να πληρώνουν με το νόμισμα της Αργεντινής, πέσος. Μάλιστα, λέγεται ότι η αεροπορική εταιρεία αντιμετωπίζει πρόβλημα στο να μετατρέψει τα πέσος σε δολάρια.

Υπογραμμίζεται ότι το Σεπτέμβριο η American Airlines άλλαξε την πολιτική της, επιτρέποντας στους Αργεντινούς που πλήρωναν με πέσος, να ταξιδεύουν στο διάστημα των 90 ημερών από την αγορά του εισιτηρίου. Όμως, τώρα ούτε αυτό θα μπορεί να συμβαίνει, ενώ όσοι ταξιδεύουν από Αργεντινή θα πρέπει να πληρώνουν μέσω ξένων πιστωτικών καρτών.

Τώρα υπάρχουν δυο θέματα της American Airlines στην Αργεντινή:

Πρώτον, η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής πρόσφατα μείωσε το ποσό των χρημάτων που οι ξένες εταιρείες έστελναν από τις ΗΠΑ επί καθημερινής βάσεως. Η μείωση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της κεντρικής τράπεζας και πρόκειται για ένα προειδοποιητικό σημάδι της οικονομικής αστάθειας.

Δεύτερον, αναμένονται αλλαγές στο συνάλλαγμα της χώρας.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών, η κατάσταση στην Αργεντινή είναι παρόμοια με αυτήν της Βενεζουέλας, όπου οι αρχές έχουν δεσμεύσει από τις ξένες αεροπορικές εταιρείες το ποσό των 3,7 δισ. δολαρίων εξαιτίας του κρατικού ελέγχου συνάλλαγμα.

Η American Airlines είναι μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες που ταξιδεύουν στην Αργεντινή, ενώ εβδομαδιαίως πραγματοποιούνται 27 πτήσεις σε ποικίλες χώρες από τις γύρω χώρες των ΗΠΑ στο Μπουένος Άιρες.