Η Αφρική είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην ψηφιακή και mobile τραπεζική

Η Αφρική είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην ψηφιακή και mobile τραπεζική
epa08934878 Central Africans walk in the neighborhood during a respite from fighting where at approximately 6 am a couple hundred rebel fighters attacked and faced Central African Forces and the UN MINUSCA in the capital Bangui at the North entrance of pk12, the Central African Republic, 13 January 2021. According to Prime Minister Firmin Ngrebada rebel attackers came in large numbers to take Bangui but were pushed back. The fighting comes in the wake of the disputed 27 December election where rebel groups have launched attacks on towns outside Bangui and now launched an attack on the capital. EPA/ADRIENNE SURPRENANT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Περίπου to 75% της διαδικτυακής κίνησης στην Αφρική πραγματοποιείται μέσω κινητών τηλεφώνων.

Η Αφρική συχνά θεωρείται πρωτοπόρος για το μέλλον των τραπεζών.

Πολλές περιοχές έχουν περάσει κατευθείαν στο mobile banking για να δώσουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε όσους βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος, πράγμα που σημαίνει ότι τις τελευταίες δύο δεκαετίες εκατομμύρια Αφρικανοί έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες χωρίς ποτέ να επισκεφθούν ένα τυπικό τραπεζικό υποκατάστημα, σύμφωνα με το The Banker.

Και η Αφρική, όπως σημειώνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, φαίνεται ότι θα παραμείνει ο ρυθμιστής των τάσεων για την ψηφιακή τραπεζική, καθώς νέες υπηρεσίες και παίκτες διαταράσσουν την αγορά.

Το mobile banking στην Αφρική ξεκίνησε ως δυνατότητα μεταφοράς χρόνου ομιλίας μεταξύ λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας. Καθώς όμως σε πολλές χώρες δεν υπάρχουν ανεπτυγμένα τραπεζικά δίκτυα σε εθνικό επίπεδο, η δυνατότητα αυτή έγινε σύντομα ένα εναλλακτικό σύστημα μεταφοράς χρημάτων.

Οι υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων, όπως το M-Pesa της Κένυας – αρχικά ένα όχημα για μικροδάνεια – και το OPay από τη Νιγηρία έχουν έκτοτε επεκταθεί σε όλη την ήπειρο και τελικά σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι υπηρεσίες αυτές αναδείχθηκαν σε μια ακόμη πιο σημαντική σανίδα σωτηρίας. Οι αφρικανικές κυβερνήσεις έδωσαν επίσης κίνητρα στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τις πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων – για παράδειγμα με την κατάργηση των τελών συναλλαγών μέσω κινητών τηλεφώνων – για να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Σήμερα, το 48% του πληθυσμού της Αφρικής χρησιμοποιεί τραπεζικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την έκθεση African Digital Banking Transformation Report 2023.

Αν και αυτό εξακολουθεί να σημαίνει ότι περίπου ο μισός πληθυσμός δεν έχει πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό και τα μετρητά παραμένουν η κυρίαρχη μορφή πληρωμής, η ψηφιακή τραπεζική συνεχίζει να επεκτείνεται σταθερά σε ολόκληρη την ήπειρο.

Στην Αφρική και σε πολλές άλλες αναπτυσσόμενες αγορές, οι περισσότερες ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες λαμβάνουν τη μορφή του mobile banking. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη υποδομών σταθερών επικοινωνιών για ενσύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Περίπου to 75% της διαδικτυακής κίνησης στην Αφρική πραγματοποιείται μέσω κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με την African Business.

Η GSM Association, η οποία εκπροσωπεί τους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, κατατάσσει την υποσαχάρια Αφρική ως τον παγκόσμιο ηγέτη στο mobile banking όσον αφορά τις live υπηρεσίες, τους συνδρομητές και τις συναλλαγές.

Μαζί με τη Βόρεια Αφρική, η ήπειρος φιλοξενεί λίγο λιγότερο από το ήμισυ των παγκόσμιων υπηρεσιών mobile banking και περίπου τα δύο τρίτα του παγκόσμιου όγκου και της αξίας των συναλλαγών.

Ομοίως, σχεδόν οι μισοί από τους λογαριασμούς mobile banking παγκοσμίως εδρεύουν στην Αφρική – και η τάση είναι ανοδική. Η αύξηση των εγγεγραμμένων λογαριασμών και των συναλλαγών υπερβαίνει τον παγκόσμιο μέσο όρο – περίπου το ένα πέμπτο το 2022 – και είναι αισθητά υψηλότερη από ό,τι σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Η τάση αυτή οφείλεται τουλάχιστον εν μέρει στη χαλάρωση των κανόνων από τις κυβερνήσεις κατά την τελευταία δεκαετία, επιτρέποντας στους παρόχους υπηρεσιών mobile τραπεζικής να ανταγωνίζονται άμεσα τις παραδοσιακές εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το The Banker.

Παράλληλα, οι «νεό-τράπεζες» έχουν μπει στη μάχη και κερδίζουν γρήγορα έδαφος σε όλη την ήπειρο. Όπως και οι υπάρχοντες πάροχοι mobile banking, είναι αμιγώς ψηφιακές χωρίς δίκτυο καταστημάτων. Οι neobanks παρέχουν μια άλλη οδό για την πρόσβαση των υποεξυπηρετούμενων πολιτών σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, αλλά είναι επίσης ιδιαίτερα ελκυστικές για πελάτες πέρα από αυτό το τμήμα της αγοράς, αναφέρει το Finance Magnates.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: weforum.org