Η Airbnb θα συλλέγει τους φόρους για τους τουρίστες του Παρισιού

Η Airbnb θα συλλέγει τους φόρους για τους τουρίστες του Παρισιού
Eiffel Tower Photo:

Το site θα χρεώνει € 0,83 ανά άτομο και ανά διανυκτέρευση για όλους όσοι μείνουν στο Παρίσι από την 1η Οκτωβρίου.

 

Οι οικοδεσπότες στη γαλλική πρωτεύουσα συγκεντρώνουν τους φόρους από κάθε επισκέπτη της Airbnb και τους πληρώνουν άμεσα στις αρχές. Πλέον, η Airbnb αναλαμβάνει τη συλλογή των φόρων από κάθε επισκέπτη και την άμεση πληρωμή τους στις αρχές.

Η αλλαγή θα κάνει ευκολότερη για τους ιδιοκτήτες την ενοικίαση δωματίων μέσω της Airbnb, μέσω της οποίας ενοικιάζονται σήμερα περισσότερα από 50.000 ακίνητα. Στο Παρίσι ενοικιάζονται τα περισσότερα σπίτια μέσω της Airbnb από οπουδήποτε αλλού και η νέα αυτή διαδικασία θα διασφαλίσει πως το Παρίσι θα λαμβάνει περισσότερα έσοδα από την ενοικίαση.

Η εταιρεία έχει υιοθετήσει παρόμοια πρακτική στο Άμστερνταμ και σχεδιάζει να την επεκτείνει σταδιακά σε ολόκληρη τη Γαλλία. Η Airbnb έχει πιστωθεί τον μετασχηματισμό της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, παρέχοντας ανταγωνιστικές εναλλακτικές λύσεις στα παραδοσιακά καταλύματα.

Οι τουρίστες έχουν την δυνατότητα να μείνουν σε μεγάλες πόλεις όπως το Παρίσι, το Λονδίνο ή η Νέα Υόρκη για ένα κλάσμα του κόστους των ξενοδοχείων. Η εταιρεία παίρνει το 3% της τιμής που θέτει ο οικοδεσπότης.

Η πρακτική αυτή, ωστόσο, έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις. Η Airbnb έχει αναγκαστεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της κατά κατηγοριών παραβίασης των τουριστικών και οικιστικών κανονισμών, καθώς και για φοροδιαφυγή, στο Βερολίνο και στη Βαρκελώνη.