Η ακρίβεια επηρεάζει και το Halloween – Αύξηση πάνω από 9% στις τιμές των γλυκών

Η ακρίβεια επηρεάζει και το Halloween – Αύξηση πάνω από 9% στις τιμές των γλυκών
epa08733923 Halloween decorations at Tivoli Gardens in Copenhagen, Denmark, 10 October 2020. True to tradition, Tivoli is decorated to celebrate the holiday. EPA/Emil Helms DENMARK OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι Αμερικανοί αναμένεται να ξοδέψουν 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια για γλυκά αυτό το Halloween, από 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Το κύμα της ακρίβειας που επηρεάζει τους καταναλωτές παγκοσμίως «χτυπά» και την πόρτα του Halloween (31 Οκτωβρίου), εν μέσω της αύξησης των τιμών στη ζάχαρη και στο κακάο.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι καιρικές συνθήκες σε περιοχές από τη Δυτική Αφρική έως την Ινδία έχουν προκαλέσει ελλείψεις στις σοδειές ζάχαρης και κακάο, που είναι τα βασικά συστατικά για τη σοκολάτα και τα γλυκά που προσφέρονται στο Halloween.

Το καιρικό φαινόμενο El Niño θα μπορούσε να επιδεινώσει τα πράγματα, φέρνοντας ξηρότερες συνθήκες και περιορίζοντας την παραγωγή κατά την περίοδο που μόλις ξεκίνησε.

Οι δυσοίωνες προοπτικές της σοδειάς ώθησαν πρόσφατα τις τιμές χονδρικής του κακάο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 45 σχεδόν ετών και της ζάχαρης στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, αυξάνοντας περαιτέρω το κόστος παρασκευής γλυκισμάτων ενόψει των Χριστουγέννων.

Οι δύο γιορτές είναι από τις πιο σημαντικές για τις αγορές γλυκών, με τους Αμερικανούς καταναλωτές να αναμένεται να δαπανήσουν 9,2% περισσότερα χρήματα για ζάχαρη και γλυκά φέτος, σε σύγκριση με την αύξηση 5,8% για τις συνολικές τιμές των τροφίμων.

Σύμφωνα με έκθεση του National Retail Foundation, οι Αμερικανοί αναμένεται να ξοδέψουν 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια για γλυκά αυτό το Halloween, από 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Η τάση για ακριβότερα γλυκά βρίσκει ανταπόκριση στις προηγμένες οικονομίες σε όλο τον κόσμο, με το κόστος των γλυκισμάτων στη Βρετανία να έχει αυξηθεί κατά 13% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Στη Γερμανία, τα γλυκά, όπως οι σοκολάτες και οι καραμέλες, ήταν πάνω από 19% ακριβότερα τον ίδιο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com