Η… αναστροφή της Alibaba που κόστισε 20 δισ. δολάρια

Η… αναστροφή της Alibaba που κόστισε 20 δισ. δολάρια
Photo: AFP
Η μετοχή της Alibaba έπεσε 10% την Παρασκευή, στη μεγαλύτερη πτώση εδώ και ένα χρόνο.

Μεγάλο αντίκτυπο στην κεφαλαιοποίηση της Alibaba είχε η απόφαση του κινεζικού τεχνολογικού ομίλου να ακυρώσει το διαχωρισμό του κλάδου cloud σε μια νέα εταιρεία μέσω απόσχισης (spin-off).

Η μετοχή της Alibaba έπεσε 10% την Παρασκευή στην Ασία, στη μεγαλύτερη πτώση εδώ και ένα χρόνο, «σβήνοντας» 20 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση του ομίλου.

Η εξέλιξη έρχεται μετά από τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Alibaba την Πέμπτη, με τη μετοχή της εταιρείας στο αμερικανικό χρηματιστήριο να κλείνει με απώλειες 9%, ανέφερε το Reuters.

Οι ανησυχίες της Alibaba σχετικά με τους περιορισμούς των εξαγωγών των ΗΠΑ που ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον τον Οκτώβριο έρχονται σε συνέχεια παρόμοιων ανησυχιών που εξέφρασε αυτή την εβδομάδα η κινεζική εταιρεία social media και gaming Tencent, η οποία δήλωσε ότι οι περιορισμοί θα την αναγκάσουν να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις που παράγονται στο εσωτερικό της χώρας.

Η Alibaba, κάποτε η πολυτιμότερη μετοχή της Ασίας, άξιζε περίπου 830 δισεκατομμύρια δολάρια στο αποκορύφωμά της τον Οκτώβριο του 2020, αλλά τώρα αποτιμάται σε λιγότερο από το ένα τέταρτο αυτού του ποσού, καθώς η εταιρεία βρέθηκε στο επίκεντρο της καταστολής του τεχνολογικού τομέα από το Πεκίνο και καθώς η κινεζική οικονομία επιβραδύνθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com