Οι άνδρες της Wall Street «αγαπούν» το Botox

Οι άνδρες της Wall Street «αγαπούν» το Botox
Photo: REUTERS

Ο φόβος της απώλειας της εργασίας, το μειωμένο κύρος και η συρρίκνωση του εισοδήματος οδηγεί μερικούς χρηματιστές να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην εμφάνιση και την ηλικία.

Του Ντάνιελ Μπούκζσπαν

Κάθε επάγγελμα έχει ενδυματολογικό κώδικα, είτε επίσημο είτε ανεπίσημο. Για τους άνδρες στη Wall Street, είναι αρκετά αυστηρός. Πλέον, μπορείτε να προσθέσετε σε αυτόν και το Botox.

Η Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής δήλωσε ότι μόνο το 2013, 385.000 άνδρες είχαν υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία. Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανέφερε ότι οι αριθμοί δείχνουν ότι και το 2014 ο αριθμός των ανδρών που έκαναν αισθητική χειρουργική συνέχισε να αυξάνεται, αν και δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για τη χρήση Botox. Ο Τοντ Σλίφσταϊν, ιδιοκτήτης του Fountain Medical Group στη Νέα Υόρκη, ανέφερε στη Men’s Journal ότι οι άνδρες που έρχονται για Botox είναι «μεσήλικες, ενδιαφέρονται για την υγεία τους, και θέλουν να φανούν όχι μόνο νεότεροι, αλλά και πιο φρέσκοι».

«Μετά την κατάρρευση στην οικονομία το 2008 και τον επακόλουθο αναπροσανατολισμό σταδιοδρομιών και λειτουργιών, τα πράγματα ήταν δύσκολα στη Wall Street», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Ρόι Κοέν, σύμβουλος στελεχών στη Νέα Υόρκη. «Στην πορεία, ο φόβος της απώλειας της εργασίας, το μειωμένο κύρος και η συρρίκνωση του εισοδήματος οδήγησε τους άνδρες στο να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην εμφάνιση και την ηλικία».

Σε μια ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα, η Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής δήλωσε ότι οι αισθητικές επεμβάσεις έχουν κερδίσει την προτίμηση μεταξύ των ανδρών εδώ και αρκετό καιρό τώρα. Ο πρόεδρος της, Σκοτ Γκλάσμπεργκ, δήλωσε ότι η ιδέα ότι οι διαδικασίες αυτές εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των γυναικών είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν.

«Η ανδρική πλαστική χειρουργική έχει αυξηθεί σημαντικά από το 2000 και η ιδέα ότι οι αισθητικές διαδικασίες είναι μόνο για τις γυναίκες δεν υπάρχει πια», είπε. «Οι άνδρες επιδιώκουν να αποκτήσουν μια πιο νεανική εμφάνιση, να βελτιώσουν την εικόνα για τον εαυτό τους και να αισθάνονται καλύτερα για την εμφάνισή τους».

Ο σημερινός επαγγελματίας στη Wall Street έχει βάσιμους λόγους να εγκαταλείψει την εμφάνιση τύπου Gordon Gekko, υπέρ μιας πιο νεανικής και σφριγηλής εμφάνισης. Χάρη στα σύγχρονα καλλυντικά προϊόντα και τις υποδόριες ενέσεις με Botox, υπάρχουν τρόποι για να καταφέρει να συνεχίσει να έρχεται στην εργασία του φορώντας το Brooks Brothers κοστούμι του.