Η αντίδραση του Νίκου Κοτζιά: «Βόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας»

Η αντίδραση του Νίκου Κοτζιά: «Βόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, κάνει δηλώσεις στην έδρα του ΟΗΕ, στη Γενεύη, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Κύπρο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ είχε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος της γείτονος χώρας στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Ο επικεφαλής της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ στην ανάρτησή του αναφέρεται τόσο στις δυσκολίες όσο και στις ελπίδες που είχε ο δρόμος για το «όνειρο» του κοινού μέλλοντος των δύο λαών και «καλωσορίζει» τη Βόρεια Μακεδονία, επισημαίνοντας ότι «η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή».

«Μίλησα με Ζόραν και Νικόλα. Θυμηθήκαμε τις δυσκολίες, την κούραση, τις εντάσεις, την εμπιστοσύνη και τις ελπίδες που περάσαμε δουλεύοντας τη Συμφωνία. Ονειρευτήκαμε το κοινό μέλλον των 2 λαών. Βόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας. Η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή» σημειώνει ο κ. Κοτζιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ