Η απαισιοδοξία του Λουίς ντε Γκίντος για την οικονομία της Ευρωζώνης: Θα συνεχίσει να δυσκολεύεται…

Η απαισιοδοξία του Λουίς ντε Γκίντος για την οικονομία της Ευρωζώνης: Θα συνεχίσει να δυσκολεύεται…
epa08068213 Vice President of the European Central Bank (ECB), Luis de Guindos, delivers a speech during the Forum Europa breakfast briefing held in Madrid, Spain, 13 December 2019. EPA/LUCA PIERGIOVANNI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Ο γρήγορος ρυθμός αποπληθωρισμού που παρατηρήσαμε το 2023 είναι πιθανό να επιβραδυνθεί το 2024», τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΤ.

Η οικονομία της Ευρωζώνης πιθανόν να γνώρισε ύφεση στα τέλη του περασμένου έτους και πιθανότατα θα συνεχίσει να δυσκολεύεται, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος.

«Οι δείκτες δείχνουν μια οικονομική συρρίκνωση και τον Δεκέμβριο, επιβεβαιώνοντας την πιθανότητα τεχνικής ύφεσης το β’ εξάμηνο του 2023», δήλωσε ο ντε Γκίντος σε ομιλία του την Τετάρτη. «Τα εισερχόμενα στοιχεία δείχνουν ότι το μέλλον παραμένει αβέβαιο και οι προοπτικές κλίνουν προς τα κάτω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά την πιο ήπια οικονομική επέκταση και τα πρώτα σημάδια διόρθωσης στην αγορά εργασίας, η ισχυρή υποχώρηση του πληθωρισμού που παρατηρήθηκε πέρυσι είναι πιθανό να είναι λιγότερο έντονη το 2024, είπε.

«Ο γρήγορος ρυθμός αποπληθωρισμού που παρατηρήσαμε το 2023 είναι πιθανό να επιβραδυνθεί το 2024 και μάλιστα να σταματήσει προσωρινά στις αρχές του έτους, όπως συνέβη τον Δεκέμβριο», τόνισε ο Λουίς ντε Γκίντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: