Η απάντηση του Facebook στη Siri

Η απάντηση του Facebook στη Siri

To Facebook παρουσιάζει το «Μ», τον νέο ψηφιακό βοηθό του Messenger.  

Γνωρίζαμε την Siri και το Google Now και καλωσορίσαμε, πριν λίγο καιρό, την Cortana. Τώρα ήρθε η ώρα να υποδεχθούμε το Μ, τον νέο ψηφιακό βοηθό του Facebook.

Φωλιασμένο μέσα στο Messenger, την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook, το M είναι μια νέα υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης που η εταιρεία ξεκίνησε από σήμερα να δοκιμάζει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του επικεφαλής της ομάδας του Messenger, David Marcus.

«Αντίθετα με άλλες υπηρεσίες που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη και κυκλοφορούν στην αγορά, το Μ μπορεί πραγματικά να ολοκληρώνει εργασίες για λογαριασμό σας. Μπορεί να αγοράσει αντικείμενα, να στείλει δώρα στους αγαπημένους σας, να κλείσει τραπέζια σε εστιατόρια, να οργανώσει το ταξίδι σας, τα ραντεβού σας και πολλά ακόμα», γράφει στην ανακοίνωσή του ο Marcus.

Στην ανάρτησή του δεν ξέχασε να προσθέσει και μερικές φωτογραφίες με στιγμιότυπα από τη νέα υπηρεσία. Από αυτά φαίνεται πως η λειτουργία του M βασίζεται στα γραπτά μηνύματα, μέσω των οποίον ένας χρήστης μπορεί να πληροφορήσει τον νέο βοηθό του Facebook για το τι ακριβώς χρειάζεται.

Προς το παρόν η πρώτη, δοκιμαστική έκδοση της υπηρεσίας είναι διαθέσιμη για έναν μικρό αριθμό ανθρώπων στην περιοχή του Bay Area.

Οι πρώτες φήμες σχετικά με το Μ (κατά τις οποίες ο νέος βοηθός του Facebook αναφερόταν με το όνομα «Moneypenny») έκαναν την εμφάνισή τους στα μέσα Ιουλίου. Η ανακοίνωση της μελλοντικής προσθήκης του Messenger έρχεται λίγο καιρό μετά το «άνοιγμα» της εφαρμογής στις επιχειρήσεις, που δίνει στους πελάτες τους τη δυνατότητα να επικοινωνούν με αυτές μέσα από γραπτά μηνύματα.

Πέρα από τους υπόλοιπους ψηφιακούς βοηθούς, το M θα αντιμετωπίσει και τον ανταγωνισμό από υπηρεσίες όπως τα Magic και Operator που επίσης χρησιμοποιούνται για αγορές και άλλες σχετικές υπηρεσίες.