Η Apple ανέπτυξε ειδικές μάσκες προσώπου για τους εργαζομένους της

Η Apple ανέπτυξε ειδικές μάσκες προσώπου για τους εργαζομένους της
Apple store on Fifth Avenue in New York in the United States this Saturday. Apple CEO Tim Cook announced the closure of all stores outside China until March 27 to try to contain the spread of the new coronavirus. Photo: AFP

Η Apple έχει αναπτύξει μάσκες που πλέον αρχίζει να διανέμει σε εταιρικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους λιανικής για να περιορίσει τη διάδοση του Covid-19.

Η Face Mask της Apple είναι η πρώτη μάσκα προσώπου που δημιουργήθηκε εντός του τεχνολογικού κολοσσού, με έδρα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, για το προσωπικό της. Η άλλη μάσκα, που ονομάζεται ClearMask, προήλθε από αλλού. Η Apple προηγουμένως παρήγαγε μια διαφορετική ασπίδα προσώπου για το ιατρικό προσωπικό και διένειμε εκατομμύρια άλλες μάσκες σε όλο τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης.

Η Apple είπε στο προσωπικό της ότι η Face Mask αναπτύχθηκε από τις ομάδες Μηχανικής και Βιομηχανικού Σχεδιασμού – τις ίδιες ομάδες που εργάζονται πάνω σε συσκευές όπως το iPhone και το iPad. Αποτελείται από τρία στρώματα για το φιλτράρισμα εισερχόμενων και εξερχόμενων σωματιδίων. Μπορεί να πλυθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί έως και πέντε φορές, είπε η εταιρεία στους υπαλλήλους.

Ακολουθώντας το συνηθισμένο στυλ της Apple, η μάσκα φαίνεται μοναδική στην όψη, με μεγάλα καλύμματα στο πάνω και κάτω μέρος για τη μύτη και το πηγούνι του χρήστη. Έχει επίσης ρυθμιζόμενα λάστιχα για να προσαρμόζεται στα αυτιά του κάθε ατόμου.

Η Apple, η οποία επιβεβαίωσε τα νέα, δήλωσε ότι διεξήγαγε προσεκτική έρευνα και δοκιμές για να βρει τα κατάλληλα υλικά ώστε η μάσκα να φιλτράρει σωστά τον αέρα, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι η εν λόγω προσπάθεια της εταιρείας δεν θα έθετε εμπόδια στη διαθεσιμότητα προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού για ιατρούς και νοσοκόμους. Η Apple θα αρχίσει να στέλνει τη Face Mask στο προσωπικό της μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το άλλο μοντέλο, η ClearMask, είναι η πρώτη εντελώς διαφανής χειρουργική μάσκα που έχει λάβει έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, δήλωσε η Apple στους υπαλλήλους. Η μάσκα αποκαλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο, ώστε οι άνθρωποι που είναι κωφοί ή με προβλήματα ακοής να μπορούν να καταλάβουν καλύτερα τι λέει ο φορέας της μάσκας.

Η Apple συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Gallaudet που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, το οποίο ειδικεύεται στην εκπαίδευση κωφών και ατόμων με προβλήματα ακοής, για να επιλέξει ποια διάφανη μάσκα θα χρησιμοποιούσε. Η εταιρεία δοκίμασε επίσης τη μάσκα με υπαλλήλους σε τρία καταστήματα της Apple. Η Apple εξετάζει επίσης τις δικές της επιλογές διαφανούς μάσκας.

Πριν σχεδιάσει τις δικές της μάσκες, η Apple παρείχε στους υπαλλήλους της τυπικές υφασμάτινες μάσκες. Προσφέρει επίσης βασικές χειρουργικές μάσκες σε πελάτες που επισκέπτονται τα καταστήματα λιανικής της.