Η Apple δεν είναι πια η αγαπημένη τεχνολογική εταιρεία των Αμερικανών

Η Apple δεν είναι πια η αγαπημένη τεχνολογική εταιρεία των Αμερικανών
Photo:

Οι λιγότερες θύρες και το ακριβό iPhone X δεν προκάλεσαν καλή εντύπωση σε πολύ κόσμο.

Χρόνο με τον χρόνο οι Αμερικανοί δείχνουν να μην τοποθετούν την Apple στην κορυφή των προτιμήσεων τους ως το πιο αγαπητό τεχνολογικό brand στη χώρα.

Σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας The Verge για τη δημοτικότητα των τεχνολογικών εταιρειών στις ΗΠΑ, η κατασκευάστρια του iPhone χάνει έδαφος, ενώ αντίθετα ανοδική είναι η πορεία της Google και της Amazon.

Σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας, οι παρεμβάσεις της Apple στις νέες της συσκευές όπως η αφαίρεση της θύρας για ακουστικά και η έλλειψη θυρών στα MacBook Pro του 2016, απογοήτευσαν τους καταναλωτές. Επιπλέον, πολλοί θεωρούν ότι η εταιρεία κοστολογεί πολύ ακριβά τα προϊόντα της, με το iPhone X  των 1.000 δολαρίων να προκαλεί κακή εντύπωση.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.520 άτομα τα οποία απάντησαν σε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με την εκτίμησή τους στις τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ. Η Apple ήρθε τελευταία, ενώ στις κορυφαίες θέσεις βρέθηκαν οι Google, Facebook και Amazon.

Πάντως στο ερώτημα εάν θα πρότειναν σε φίλους ή συγγενείς την αγορά προϊόντων από κάποια τεχνολογική εταιρεία, η Apple ήρθε τρίτη.

Όσον αφορά την εμπιστοσύνη, η Apple βρέθηκε πίσω από την Google.

Παρόλα αυτά, οι προ-παραγγελίες του iPhone X δείχνουν να πάνε εξαιρετικά, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά εξαντλήθηκαν τα πρώτα αποθέματα του κινητού με το που αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό κατάστημα της Apple την Παρασκευή.