Η Apple έχει παραγγείλει από τους προμηθευτές της τουλάχιστον 75 εκατομμύρια iPhone με σύνδεση 5G

Η Apple έχει παραγγείλει από τους προμηθευτές της τουλάχιστον 75 εκατομμύρια iPhone με σύνδεση 5G
The front facing camera module is seen on the back of an iPhone 11 Pro Max in The Hague, The Netherlands on March 3, 2020. The South Korean LG Innotek which supplies camera modules for Apple iPhones has shut down it's factories due to the corona virus outbreak. LG Innotek is said to also be providing camera modules for the upcoming iPhone 12. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) Photo: AFP
Ο ανταγωνισμός για τα 5G κινητά μόλις ξεκίνησε.

Η Apple Inc. έχει ζητήσει από τους προμηθευτές της να κατασκευάσουν τουλάχιστον 75 εκατομμύρια iPhone με σύνδεση σε δίκτυα 5G, γεγονός που δείχνει ότι η ζήτηση για το πιο σημαντικό προϊόν της εταιρείας διατηρείται ζωντανή παρά την παγκόσμια πανδημία και την ύφεση.

Ο τεχνολογικός κολοσσός εκτιμά ότι οι παραδόσεις αυτών των επόμενης γενιάς iPhone θα αγγίξουν έως και τις 80 εκατομμύρια μονάδες το 2020, σύμφωνα με άτομα με γνώση της κατάστασης που επικαλείται το Bloomberg.

Η Apple σχεδιάζει να λανσάρει τέσσερα νέα μοντέλα τον Οκτώβριο με ασύρματες ταχύτητες πέμπτης γενιάς, διαφορετικό σχεδιασμό και μια ευρύτερη γκάμα οθονών, ανέφεραν τα άτομα που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους καθώς τα εν λόγω προϊόντα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ανανέωσης των προσφερόμενων προϊόντων της, η Apple ετοιμάζει επίσης ένα νέο iPad Air με οθόνη που παραπέμπει στο iPad Pro, δύο νέες εκδόσεις του Apple Watch και τα πρώτα ακουστικά over-ear εκτός του εμπορικού σήματος της Beats. Παράλληλα, ετοιμάζεται κι ένα μικρότερο ηχείο HomePod.

Εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο, παρά το σχετικό αίτημα του Bloomberg.

Οι τιμές των μετοχών εταιρειών που προμηθεύουν την Apple αυξήθηκαν την Τρίτη. Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. και της LG Display Co. ανέβηκαν κατά 2%, της Largan Precision Co. κατά 4,1% και της Goertek Inc. κατά 2,1%. Επιπλέον, η τιμή της μετοχής της Apple αυξήθηκε κατά 2% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Πάντα η Apple και οι προμηθευτές της ενισχύουν την παραγωγή λίγο πριν το λανσάρισμα των νέων iPhone κάθε φθινόπωρο. Το καλοκαίρι του 2019, οι προμηθευτές ετοιμάστηκαν να κατασκευάσουν εξαρτήματα για έως και 75 εκατομμύρια συσκευές. Ο στόχος ήταν παρεμφερής για το 2018, και άρα ο φετινός στόχος για 75 έως 80 εκατομμύρια μονάδες είναι ένδειξη θετικής πορείας των πωλήσεων.

Βασικά, είναι εμφανές ότι αν και η πανδημία του Covid-19 έχει πλήξει την παγκόσμια οικονομία και έχει αποδιοργανώσει τις εφοδιαστικές αλυσίδες, η Apple συνεχίζει να βλέπει ισχυρή ζήτηση για τα iPhone, τα iPad και τα Mac της από άτομα που εργάζονται και σπουδάζουν εξ αποστάσεως.

Πηγή: Fortune.com