Η Apple εκτόξευσε σε μια νύχτα τις τιμές της στη Βρετανία

Η Apple εκτόξευσε σε μια νύχτα τις τιμές της στη Βρετανία
epa04590703 Apple's flag hangs outside its flagship store on Regent Street in central London, England, 28 January 2015. Apple has announced record profits 28 January 2015 following soaring iPhone sales. EPA/ANDY RAIN

Τα νέα MacBook Pro έφεραν κακά μαντάτα στους καταναλωτές.

Αύξηση των τιμών έως και 20% μέσα σε ένα βράδυ είδαν οι Βρετανοί καταναλωτές στα προϊόντα της Apple από την περασμένη Παρασκευή, εξαιτίας της πτώσης της αξίας της λίρας μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Αξιοσημείωτο είναι ότι την ώρα που η αμερικανική εταιρεία εκτόξευσε τις τιμές των υπολογιστών της, μια ακόμη ξένη εταιρεία –η σουηδική Electrolux– αύξανε κι εκείνη της οικιακές της συσκευές στη Βρετανία κατά 10%.

Όσον αφορά τις νέες τιμές των προϊόντων της Apple, το Mac Pro έφτασε από τις 2.499 στις 2.999 λίρες και το Mac Mini πήγε από 399 στις 479 λίρες. Πλέον το ίδιο MacBook στη Νέα Υόρκη κοστίζει 1.414 δολάρια ενώ στο ΗΒ κάνει 1.520 δολάρια, ενώ το iPhone 7 κοστίζει 707 και 729 δολάρια αντίστοιχα.

Η Apple δεν είναι η μόνη τεχνολογική εταιρεία που αντιδρά στη βουτιά της στερλίνας. Κι άλλες μεγάλες διεθνείς εταιρείες, όπως η Microsoft, ανεβάζουν τις τιμές τους στη Βρετανία, πιέζοντας τα βρετανικά νοικοκυριά και πλήττοντας την αισιοδοξία τους για το μέλλον.