Η Apple κατακεραυνώνει τη Microsoft για τα Windows

Η Apple κατακεραυνώνει τη Microsoft για τα Windows
Apple CEO Tim Cook holds an iPad during a presentation at Apple headquarters in Cupertino, California October 16, 2014. REUTERS/Robert Galbraith (UNITED STATES - Tags: SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS) - RTR4AGWE Photo:

Η διαμάχη των δύο τεχνολογικών κολοσσών για το λειτουργικό σύστημα των Windows δεν έχει τέλος.

Η νέα, βελτιωμένη και μικρότερη σε μέγεθος εκδοχή του iPad, την οποία παρουσίασε η Apple τη Δευτέρα, αποτελεί μία προσπάθεια της εταιρείας να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και περισσότερη αξιοπιστία μεταξύ των εταιρικών πελατών.

Το Σεπτέμβριο η Apple είχε σοκάρει τους τεχνολογικούς αναλυτές όταν προσκάλεσε στέλεχος της Microsoft σε μία εκδήλωση παρουσίασης του iPad Pro. Οι δύο εταιρείες «τρώγονται» εδώ και χρόνια για το ζήτημα του λογισμικού, όμως αποφάσισαν να βάλουν για λίγο στην άκρη τις διαφορές τους.

Η Apple είχε ανάγκη την αξιοπιστία της Microsoft προκειμένου να αποδείξει πως το νέο της τάμπλετ μπορούσε να «τρέξει» την πλατφόρμα του Microsoft Office. Για την Microsoft ήταν μία ακόμη αφορμή για να δείξει πόσο πρόθυμη είναι να βοηθήσει ανταγωνιστές που χρειάζονται τη βοήθειά της.

Η ιστορία αυτή φάνηκε να λειτουργεί υπέρ της Apple, καθώς τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τον Φεβρουάριο δείχνουν πως οι πωλήσεις του iPad Pro της Apple ξεπέρασαν αυτές του Surface της Microsoft.

Την Τετάρτη, κατά την παρουσίαση του νέου iPad, ο επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Apple, Φιλ Σίλερ, δεν δίστασε να βάλει κατά της Microsoft δείχνοντας με τον σαφέστερο τρόπο πως η εταιρεία στοχεύει να στρέψει τους χρήστες των Windows στο δικό της λογισμικό. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Τιμ Κουκ.

Το γεγονός πως η «επίθεση» στην Microsoft γίνεται μόνο λίγους μήνες μετά την πρόσκληση του στελέχους της στην παρουσίαση του προηγούμενη iPad δείχνει πόσο σημαντική είναι η αγορά των τάμπλετ για την Apple.