Η Apple κατοχύρωσε τη διεύθυνση Apple.car

Η Apple κατοχύρωσε τη διεύθυνση Apple.car
Photo:

Άλλο ένα σημάδι ότι το αυτοκίνητο της Apple πλησιάζει.

του Ντον Ράισινγκερ

Άλλος ένας λόγος για να πιστεύουμε ότι η Apple δουλεύει πάνω στη δημιουργία ενός αυτοκινήτου έκανε την εμφάνισή του πρόσφατα.

Η Apple έχει κατοχυρώσει πολλές διευθύνσεις σχετικές με αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων και των Apple.car, Apple.cars και Apple.auto, σύμφωνα με την ιστοσελίδα MacRumors. Όλες οι διευθύνσεις κατοχυρώθηκαν από την Apple στις 9 Δεκεμβρίου και αναφέρεται με σαφήνεια ότι ο ιδιοκτήτης τους είναι η Apple Inc.

Εδώ και πολλά χρόνια κυκλοφορεί η φήμη ότι η Apple αναπτύσσει το δικό της αυτοκίνητο. Αν και η ίδια η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει τίποτα σχετικά με τα σχέδιά της, φημολογείται ότι εντός της εταιρείας υπάρχει ένα μυστικό πρότζεκτ με την ονομασία Titan, που αφορά την κατασκευή ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Εκτός από τις φήμες, η ίδια η Apple έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η ανάπτυξη αυτοκινήτου περιλαμβάνεται στα σχέδιά της. Τον προηγούμενο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ δεν διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε σε δημόσια εμφάνισή του το εάν η εταιρεία του πρόκειται να κατασκευάσει αυτοκίνητο. Και τον Οκτώβριο, ο Κουκ είπε σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal ότι είναι σαφές πως η αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να «αλλάξει τρομακτικά».

Εντωμεταξύ, ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, ένας από τους πιο έντονους επικριτές της Apple, έχει πει ότι ο ίδιος και η εταιρεία που κατασκευάζει το iPhone είχαν εμπλακεί σε «συνομιλίες», υπονοώντας ότι σε κάποια φάση ο Κουκ και η Apple σκέφτονταν να εξαγοράσουν την Tesla. Ο Μασκ είχε πει επίσης ότι η Apple είχε προσπαθήσει να δελεάσει κάποιους απ’ τους μηχανικούς της εταιρείας του, δίχως επιτυχία.

Ακόμα και πολλοί αναλυτές υιοθετούν τις φήμες γύρω από ένα πιθανό αυτοκίνητο Apple, και τονίζουν ότι θα ήταν μια έξυπνη κίνηση.

«Δεδομένης της μεταβαλλόμενης εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς η βιομηχανία κινείται προς ηλεκτροκίνητα και εν τέλει αυτόνομα οχήματα, υπάρχει πράγματι μια ευκαιρία για την Google και την Apple να κυριαρχήσουν» έγραψε η αναλύτρια της Morgan Stanley, Κέιτι Χούμπερτι, σε ένα ερευνητικό της σημείωμα τον Νοέμβριο.