Η Apple προσέλαβε την Barbara Whye της Intel ως επικεφαλής ποικιλομορφίας

Η Apple προσέλαβε την Barbara Whye της Intel ως επικεφαλής ποικιλομορφίας
(FILES) In this file photo a reporter walks by an Apple logo during a media event in San Francisco, California on September 9, 2015. - Apple on August 19, 2020 became the first US company to reach $2 trillion in market value in the latest demonstration of how tech giants have benefited amid the upheaval of the coronavirus. The iPhone maker attained the distinction in mid-morning trading and was up 1.3 percent at $468.34 near 1500 GMT. In March 2018, Apple became the first giant to hit $1 trillion in market value. (Photo by Josh Edelson / AFP) Photo: AFP

του Michal Lev-Ram

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα τη νέα αντιπρόεδρο ποικιλομορφίας και συμπερίληψης της εταιρείας.

Η Barbara Whye, η οποία κατείχε την αντίστοιχη θέση στην Intel, θα βρεθεί στην κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone στις αρχές του 2021.

«Η Barbara, μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη ηγέτης σε ζητήματα αντιπροσώπευσης στον κλάδο της τεχνολογίας, πέρασε 25 χρόνια στην Intel, βοηθώντας την εταιρεία να προωθήσει θετικές και βιώσιμες αλλαγές» ανέφερε η εκπρόσωπος της Apple, Kristin Huguet, σε γραπτή της δήλωση.

«Τώρα, θα φέρει τις αστείρευτες δεξιότητες και την εκτεταμένη της εμπειρία στην Apple, ενισχύοντας την προσπάθειά μας να προσλαμβάνουμε, να αναπτύσσουμε και να διατηρούμε παγκόσμιας κλάσης ταλέντα σε όλα τα επίπεδα, τα οποία αντανακλούν τις κοινότητες που υπηρετούμε».

Η τελευταία επικεφαλής ποικιλομορφίας της Apple, Christie Smith, έφυγε τον περασμένο Ιούνιο. Από τότε, η εταιρεία αναζητούσε ένα νέο στέλεχος για να αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα.

Η Whye, η οποία βρέθηκε στη φετινή λίστα Most Powerful Women του Fortune, έχει βάλει ψηλά τον πήχη για όλα τα στελέχη όσον αφορά το diversity, από τότε που βρέθηκε στην Intel το 1995. Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες τεχνολογίας, ο γνωστός κατασκευαστής τσιπ έθεσε και υλοποίησε τον εξής φιλόδοξο στόχο: να επιτύχει υψηλά επίπεδα αντιπροσωπευτικότητας εντός του εργατικού δυναμικού της. Και πράγματι, η φυλετική και έμφυλη σύνθεση του συνόλου των 111.000 εργαζομένων της αντανακλά τη σύνθεση της skilled αγοράς εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες συνολικά.

Υπό την ηγεσία της Whye, η εταιρεία πέτυχε τον συγκεκριμένο στόχο δύο χρόνια πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία. Συνεπώς, δεν προκαλεί εντύπωση που η Apple της …χτύπησε την πόρτα.

Τον Ιούνιο, στον απόηχο της δολοφονίας του George Floyd από έναν αστυνομικό, ο CEO της Apple, Tim Cook, ανακοίνωσε μια πρωτοβουλία φυλετικής δικαιοσύνης ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Κι άλλα στελέχη του τεχνολογικού κλάδου έχουν μιλήσει ενάντια στη φυλετική βία και υπέρ της ισορροπημένης φυλετικής αντιπροσώπευσης σε όλη την κλίμακα της εταιρικής ιεραρχίας.

Όμως, παραμένει η ανησυχία ότι εν τέλει η συνειδητοποίηση της σημασίας της φυλετικής αδικίας στις ΗΠΑ θα είναι προσωρινή και δεν θα μεταφραστεί σε ένα συνεχιζόμενο και μακροχρόνιο κίνημα.

Πηγή: Fortune.com