Η Αθήνα έφερε αναταραχή στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Η Αθήνα έφερε αναταραχή στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Άνω του 2% οι απώλειες στις ευρωαγορές μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Μεγάλες ανησυχίες προκάλεσαν οι εξελίξεις της Ελλάδας στις ευρωαγορές με τους δείκτες να κλείνουν τελικά με σημαντικές απώλειες. Το κλίμα επιβάρυναν και τα στοιχεία των εισαγωγών και των εξαγωγών της Γερμανίας τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο  δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 2,15% στις 6.529 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 2,21% στις 9.794 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με απώλειες 2,55% στις 4.264 μονάδες

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε πτώση 2,28% στις 340,62 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Tesco σημείωσε πτώση 7,3%, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη του 2014 δεν θα ξεπεράσουν το 1,4 δισ. στερλίνες. Επίσης, η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι οι χαμηλές επιδόσεις επηρεάστηκαν από τη μείωση του μεριδίου αγοράς της.

Πτωτικά συνέχισαν και σήμερα οι μετοχές που συνδέονται με την πορεία του πετρελαίου, καθώς ο «μαύρος χρυσός» δείχνει αδύναμος να ανακάμψει από τις πιέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα. Η Total υποχώρησε κατά 2% και η ΒΡ κατέγραψε απώλειες 1,9%.

Επίσης, η Deutsche Bank έχασε 4%, καθώς σήμερα έγινε γνωστό ότι το αμερικανικό Δημόσιο προσέφυγε εναντίον της στο δικαστήριο, κατηγορώντας τη γερμανική τράπεζα για δημιουργία εικονικών εταιρειών που της επέτρεψαν να αποφύγει την καταβολή φόρου ύψους δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας διευρύνθηκε στα 20,6 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Διαβάστε ακόμη: «Μαύρη» μέρα για το Χρηματιστήριο