Η BC Partners εξαγοράζει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Η BC Partners εξαγοράζει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Η επένδυση υπογραμμίζει το ουσιαστικό ενδιαφέρον της BC Partners στον εξαιρετικά ανθεκτικό και αναπτυσσόμενο κλάδο της εκπαίδευσης και ενισχύει την παρουσία και το ευρύ δίκτυό της στην ελληνική αγορά.

Η BC Partners, κορυφαία διεθνής εταιρεία επενδύσεων, ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή οριστικής συμφωνίας για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ (από κοινού «Όμιλος»), κορυφαίων παρόχων μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τους ιδρυτές, Κωνσταντίνο και Καλλιόπη Ροδοπούλου, οι οποίοι παραμένουν μέτοχοι και θα συνεχίσουν να στηρίζουν την επιχείρηση.

Γιορτάζοντας φέτος τη 40η επέτειό του, ο Όμιλος έχει επιτύχει αδιάκοπη ανάπτυξη από την ίδρυσή του. Σήμερα, μετά από συνεχείς επενδύσεις, λειτουργεί ένα δίκτυο 27 εκπαιδευτηρίων και υποκαταστημάτων, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Με οδηγό του το εξαιρετικό ακαδημαϊκό προσωπικό, ο Όμιλος παρέχει διεθνή και καινοτόμο εκπαίδευση σε περισσότερους από 22.000 φοιτητές, σε ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών και επαγγελματικών κλάδων. Ο Όμιλος παραμένει πρωτοπόρος στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθοδηγούμενος από τη σταθερή δέσμευσή του για συνεχή καινοτομία και παροχή -των καλύτερων στην κατηγορία τους- προγραμμάτων σπουδών, προσαρμοσμένα κάθε φορά στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Η συμφωνία είναι η δεύτερη επένδυση της BC Partners GR Investment LP (BCPGR), του ειδικού επενδυτικού βραχίονα της BC Partners που επιδιώκει να επενδύει και να υποστηρίζει εταιρείες με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα. Τα τελευταία 16 χρόνια, μέσω των κεφαλαίων που διαχειρίζεται η BC Partners, έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις άνω των 6 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων στις Pharmathen, Pet City, Wind και Nova (για την οποία έχουν δεσμευτεί 2 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών).

Η επένδυση της BCPGR στον Όμιλο αντανακλά το ξεχωριστό ενδιαφέρον της BC Partners στην εκπαίδευση και υλοποιείται σε συνέχεια των επενδύσεών της σε κορυφαίες διεθνώς εταιρείες του κλάδου, όπως η Springer Nature, κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος υπηρεσιών επιστημονικών, τεχνικών και ιατρικών πληροφοριών, η Keesing, εταιρεία ανάπτυξης και έκδοσης εκπαιδευτικού περιεχομένου και η EAB, πάροχος έρευνας, λογισμικού και τεχνολογικών υπηρεσιών -συνδρομητικής βάσης- στον κλάδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο κ. Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, δήλωσε: «Ο Όμιλος αντανακλά τα χαρακτηριστικά που αναζητούμε στις επενδύσεις μας: ηγέτες της αγοράς που επωφελούνται από τη μακροπρόθεσμη και ανθεκτική ανάπτυξη, δημιουργώντας αξία σε πολλά επίπεδα. Σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο και την Καλλιόπη, θα υποστηρίξουμε τον Όμιλο στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξής του, μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ψηφιακών πρωτοβουλιών και της διεθνούς επέκτασης της επιχείρησης».

Ο κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος και η κα. Καλλιόπη Ροδοπούλου, ιδρυτές του Ομίλου, σημείωσαν: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την BC Partners, η οποία έχει μια αποδεδειγμένα επιτυχημένη παρουσία στην Ελλάδα, εισάγοντας έναν πλούτο διεθνούς τεχνογνωσίας και επιχειρησιακής αριστείας. Η εμβληματική αυτή επένδυση αναδεικνύει τα ισχυρά θεμέλια στα οποία βασίζεται η ελληνική αγορά, ενώ θα μας υποστηρίξει, ώστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες με βάση τα υψηλότερα εκπαιδευτικά πρότυπα στις νέες και τους νέους στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το Β’ τρίμηνο του 2023.

Σύμβουλοι για την BC Partners ήταν οι Deloitte και Karatzas & Partners.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: