Η Beyonce και άλλοι καλλιτέχνες σε συναυλία αφιερωμένη στον Νέλσον Μαντέλα

Η Beyonce και άλλοι καλλιτέχνες σε συναυλία αφιερωμένη στον Νέλσον Μαντέλα
epa05765273 (FILE) - Beyonce Knowles (L) and husband Jay Z arrive for the 2015 Anna Wintour Costume Center Gala held at the New York Metropolitan Museum of Art in New York, New York, USA, 04 May 2015. Beyonce Knowles is pregnant with twins as she and her husband Jay Z confirmed via social media on 01 January 2017. EPA/JUSTIN LANE

Κεντρική ομιλήτρια στο Φεστιβάλ, το πρώτο που πραγματοποιείται από την Global Citizen στην Αφρική θα είναι η Όπρα Γουίνφρεϊ.

H Beyonce και ο σύζυγός της, ράπερ Jay-Z θα είναι τα κεντρικά ονόματα σε συναυλία αφιερωμένη στον Νέλσον Μαντέλα που θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Αφρική στο τέλος του έτους.

Το ζευγάρι θα συμμετάσχει σε ένα line-up με πολλούς αστέρες που θα τιμήσουν την κληρονομιά τού επικεφαλής της εκστρατείας κατά της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής.

Στη συναυλία που διοργανώνεται από την οργάνωση Global Citizen -πλατφόρμα κοινωνικής δράσης για μια παγκόσμια γενιά που θέλει να επιλύσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου και να τερματίσει την ακραία φτώχεια, θα τραγουδήσουν επίσης οι Εντ Σίραν, Κρις Μάρτιν, Φάρελ Γουίλιαμς, Banj, Femi Kuti, Sho Madjozi, Tiwa Savage και Wizkid.

Κεντρική ομιλήτρια στο Φεστιβάλ, το πρώτο που πραγματοποιείται από την Global Citizen στην Αφρική θα είναι η Όπρα Γουίνφρεϊ. Η συναυλία στο πλαίσιο της εκστρατείας «Mandela 100» θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου στο FNB Stadium του Γιοχάνεσμπουργκ με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νέλσον Μαντέλα.

Αντί να διαθέσει τα εισιτήρια προς πώληση, η οργάνωση ζητά από τους θαυμαστές των καλλιτεχνών να κερδίσουν εισιτήρια συμμετέχοντας σε κοινωνικές δράσεις στήριξης των τοπικών κοινοτήτων του Γιοχάνεσμπουργκ. Παρουσιαστές του Φεστιβάλ θα είναι οι Σερ Μπομπ Γκέλντοφ, Ναόμι Κάμπελ, Φόρεστ Γουίτακερ, Γκέιλ Κινγκ και Τάιλερ Πέρι.

Η εκστρατεία «Mandela 100» υλοποιείται με στόχο τη συγκέντρωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για δράσεις τερματισμού της πείνας και αύξησης της πρόσβασης σε καλή διατροφή, μείωσης των ποσοστών μετάδοσης του HIV και διασφάλισης ότι κάθε παιδί θα λαμβάνει ποιοτική εκπαίδευση, καθώς και για μεταρρύθμιση και κατάργηση των σεξιστικών νόμων.