Η BlackRock ετοιμάζεται να προσφέρει επενδυτικές υπηρεσίες για cryptos

Η BlackRock ετοιμάζεται να προσφέρει επενδυτικές υπηρεσίες για cryptos
epa08127746 (FILE) - A view of the New York offices of the financial firm BlackRock in New York, New York, USA, 12 January 2016 (reissued 14 January 2020). Larry Fink, CEO of the world’s largest fund manager BlackRock, has written to executives that the climate change crisis shall guide the investments, reports state on 14 January 2020. EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 52519496 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι πελάτες της BlackRock θα μπορούν να κάνουν trading με cryptos μέσω της πλατφόρμας Aladdin 

Eπενδυτικές υπηρεσίες σε σχέση με την αγορά των κρυπτονομισμάτων σχεδιάζει να προσφέρει ο μεγαλύτερος asset manager παγκοσμίως, η BlackRock, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Πιο συγκεκριμένα, η επενδυτική εταιρεία, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία τα οποία ξεπερνούν τα 10 τρισεκατομμύρια δολάρια,σχεδιάζει να εισέλθει στον χώρο των κρυπτονομισμάτων προσφέροντας υποστήριξη σε πελάτες οι οποίοι θα ήθελαν να προβούν σε crypto-συναλλαγές.

Με άλλα λόγια, οι πελάτες της εταιρείας θα μπορούν να δανείζονται από την BlackRock δεσμεύοντας κρυπτονομίσματα ή άλλα assets αντί εγγύησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η BlackRock θα επιτρέψει στους πελάτες της –στους οποίους περιλαμβάνονται συνταξιοδοτικά προγράμματα και κρατικά επενδυτικά ταμεία– να εμπορεύονται κρυπτονομίσματα μέσω της Aladdin (συντομογραφία του «Asset, Liability, Debt and Derivative Investment Network»), την ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης επενδύσεων της εταιρείας. 

Το χρονοδιάγραμμα για την παρουσίαση της υπηρεσίας είναι ασαφές. Η BlackRock αρνήθηκε να σχολιάσει.

Κάπως έτσι η επενδυτική εταιρεία εντάσσεται στο κλαμπ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Wall Street που έχουν ενταχθεί στην «κρυπτογράφηση», με εταιρείες όπως η Goldman Sachs, η Morgan Stanley και η Citi.

Η BlackRock έχει ήδη στείλει ορισμένα θετικά μηνύματα στην αγορά, π.χ. τη διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin CME. Έχει επίσης σχέδια να λανσάρει το iShares Blockchain και ένα Tech ETF.

Σημειώνεται πως η BlackRock κατέχει επίσης το 16,3% της MicroStrategy, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Σέιλορ είναι ένας Bitcoin maximalist.